#СпоЖити проведе в Одесі проєкт БезпЕКОлогія

Читай також

  • «Жийте, а не животійте!» – отець Роман Демуш до молоді Донецького Екзархату
  • «ЕКОцид, як і ракети, нас щоденно вбивають!»
  • Українська молодь URBI ET ORBI голосить правду про страждання нашого народу
        • #СпоЖити проведе в Одесі проєкт БезпЕКОлогія

          Раді анонсувати нову подію від Патріарша комісія у справах молоді УГКЦ у співпраці з Одеський екзархат УГКЦ в рамках екопросвітницького проєкту “СпоЖити”!

          Відриваємо нові куточки України і мандруємо до узбережжя Чорного моря. Вже 6 квітня відвідаємо сонячну Одесу і говоритимемо про безпЕКОлогію.

          Війна завдає надзвичайної шкоди екосистемі нашої країни. За даними ДСНС близько 30% території України заміновано, а це сотні тисяч кілометрів квадратних понівеченої землі, на розмінування якої може піти з десяток років. Забруднені ґрунти, ріки та водойми, випалені від ворожих ракет ліси, а, відповідно, і загроза біорізноманіттю та зміна мікроклімату – це лише частина проблем, із якими стикається наша країна щодня.

          Тож на нашій зустрічі ми розглянемо загрози, які несе вода в контексті мінної та екологічної небезпеки. А також практикуватимемо надання першої домедичної допомоги.

          Програма передбачає дискусії навколо актуальних екопитань та воркшоп.

          Окреслюючи зони нашої відповідальності, спілкуватимемось про важливі правила поводження при натраплянні на вибухонебезпечні предмети.

          Завдяки тренінгу з першої домедичної допомоги матимемо спільнодію, практикуватимемось на макетах і говоритимемо, як вберегти своє і чуже життя.

          А в третій частині заходу акцентуватимемо на проблемах забруднення морської води: досліджуватимемо тему локальної екологічної катастрофи після аварії на Каховській ГЕС та обдумуватимемо, як боротись із наслідками.

          Ми вже підтримували постраждалі території гуманітарною допомогою, борячись із катастрофічними наслідками підриву Каховської ГЕС окупантами. Нам вдалось організувати збір питної води для допомоги мешканцям Херсонщини та відправити їм 4 фури (80 000 літрів води) “Джерело Зарваниця” на суму більше 380 тисяч грн.

          Проведення подібних занять є надзвичайно важливим та потрібним аспектом у формуванні екологічної культури, безпечної поведінки молоді, адже прості правила можуть зберегти життя та здоров’я.

          Це чудова нагода взяти участь в програмі аби поглибити свої екознання та набути корисних навичок. Детальніше про спікерів розповімо у наступному дописі.

          Реєстрація тут. Кількість учасників обмежена.

          * З міркувань безпеки місце і час заходу буде повідомленні в індивідуальному порядку зареєстрованим учасникам.

          Читай також

        • «Жийте, а не животійте!» – отець Роман Демуш до молоді Донецького Екзархату
        • «ЕКОцид, як і ракети, нас щоденно вбивають!»
        • Українська молодь URBI ET ORBI голосить правду про страждання нашого народу
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.