Євробачення-2024 – маніфест пропагування зла?

Читай також

  • Ознаки зла
  • Священників УГКЦ Івана Левицького та Богдана Гелету звільнили з російського полону
  • #СпоЖити: Віра зрушить гори (е). Р-ЕКО-ЛЕКЦІЇ 2.0 з отцем Андрієм Максимовичем
        • Євробачення-2024 – маніфест пропагування зла?

          Євробачення-2024 – маніфест пропагування зла? Це і більше пояснив отець Андрій Максимович у своєму відооблозі Амвон.

          Я — не фанат Євробачення. Здебільшого дивлюсь виступи наших артистів, переможців. Частіше дивлюся нацвідбір, ніж основне Євробачення, бо дуже люблю нашу музику і знаю, що українці в музиці дуже сильні. Та цьогорічне Євробаченні прокоментую.

          Я розумію, що Євробачення — не просто конкурс пісень, а шоу, яке треба гарно представити та зробити щось таке, щоб це дивилися, щоб це хайпувало. Якби це був просто конкурс пісень, то достатньо було б крутити його на радіо або слухати в навушниках. Та ми інколи не розуміємо, як це популярне шоу насправді впливає на наше сприйняття світу, точніше, викривлення цього сприйняття світу, бачення усього довкола.

          Цінності, які пропагує це шоу, а точніше деякі учасники, які виступають та перекручують усе догори ногами, представляючи як певну норму.

          Пропаганда лівацьких рухів, як чогось крутого та нормального. Дивакуватість та аморальні виступи, як і співалося в пісні — життя без правил. Чи що ще гірше — демонічні виступи, які збирають найбільше переглядів з усіх, про які насправді не хочеться говорити, але й мовчати про це неможливо.

          Запитуєте, що з цим світом не так? Я скажу. що таке ще й може перемогти в цьому шоу, щоб ще більше підкреслити, що це, нібито, норма.

          Чому так відбувається? Відповідь насправді дуже проста і знаходимо її, як би дивно не звучало в Біблії: Господь каже, що князем цього світу є диявол і він тут царює. А сам Ісус підкреслює, що його Царство не від цього світу. Тому і бачимо плоди того всього, що нас оточує. І це не лише питання в Євробаченні. Це все бачимо і в масовій попкультурі — кіно, мультфільми, у яких не менше пропаганди, лівацтва, демонічних вподобань чи чудацтва…

          Помітили, як за останній час вектор у фільмах дуже змінився — про злих персонажів почали знімати сольні фільми та робити їх героями, крутими і правильними. Їх хочуть наслідувати.

          Наш вектор сприйняття хочуть змінити, переплутати чорне з білим, поміняти місцями або змішати це все. Сьогодні, коли я говорю з молоддю чи читаю коментарі, бачу як люди масово підтримують різні збочення та реально неадекватну поведінку, яка оточує нас довкола.

          На жаль, люди самі себе обманюють, замінюють поняття, просувають те, що насправді не може бути чимось нормальним. Спробуйте тверезо подивитись на це все і чесно сказати собі, чи це все нормально…

          Кіно, музика та контент у тіктоці та інших соцмережах хочуть нам нав’язати, перекрутити усі цінності. Ми бачимо один такий ролик і пробуємо критично подумати, що тут щось не ок; бачимо другий такий третій, десятий і це стає для нас нормою. Нам здається, що всі так думають, значить я також маю так думати, що це є окей, бо не хочу бути диваком, хоч дивацтвом в цьому випадку є справжнє дивацтво.

          Чому така пропаганда є для нас шкідливою? Для християн думаю тут все зрозуміло, але в контексті України та війни те, що таким самим способом працює телебачення та пропаганда росії — вона підмінює поняття де є добро, а де є зло. В один момент світ скаже, що українці неправі в цій війні і, напевно, ми маємо здатися, щоб перемогти, бо дуже багато жертв. Хтось колись підмінить поняття гідності та любові і країною агресором буде не той, хто дійсно є нею є, а той, на кого вкаже кіно, телебачення, музика.

          Що не так з виступом наших, українських, співаків на Євробачення — з ним насправді все так. Це єдиний такий клаптик надії та світла в цій темряві. Здається, організатори спеціально постаралися посміятися з наших українок і з нашої пісні, поставивши поруч із виступом всякої нечисті та лівацької пропаганди.

          Чи переможуть вони чи ні, не знаю, але вони вже зробили це найкраще з усіх не через те, що вони наші, а через те, що не бояться світити і співати про щось добре. Пам’ятайте, що Христос каже — «ви — світло світу». Не може світло ховатися, воно мусить світити усім і запалювати усіх, навіть якщо довкола суцільна темрява і всі проти тебе, маленький вогник світла завжди буде видно в будь-якій точці. Не біймося бути світлом, бо тільки при світлі видно правду, видно, хто ким є. Будьмо світлом для світу.

          Підготувала Наталія Павлишин

           

          Читай також

        • Ознаки зла
        • Священників УГКЦ Івана Левицького та Богдана Гелету звільнили з російського полону
        • #СпоЖити: Віра зрушить гори (е). Р-ЕКО-ЛЕКЦІЇ 2.0 з отцем Андрієм Максимовичем
          • Оціни

            [ratemypost]

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"