Чесноти Діви Марії. Якою була чеснота убогості Діви Марії

Читай також

  • Нехай направиться. Перший тиждень Великого посту
  • У час Великого посту ходіть «На глибину» з командою «Школи особистісного зростання»
  • Отець-доктор Іван Гобела: «Великий піст ― час для нашого преображення і Канон Святителя Андрея Критського в цьому нам допоможе»
        • Чесноти Діви Марії. Якою була чеснота убогості Діви Марії

          Отець Назарій Ланько запрошує до участі в реколекціях «Чесноти Діви Марії» на основі навчань святого Альфонса Марії де Ліґуорі.

          Найдорожчий наш і люблячий нас Спаситель, щоб допомогти людям зрозуміти справжню цінність, в євангельській науці розповідає про погорду цього світу. На власному прикладі показує, що означає бути убогим на землі. Як сказав святий Павло: «Ви ж знаєте ласку Господа нашого Ісуса Христа, що задля вас став бідним, бувши багатим, щоб ви його вбожеством розбагатіли» (ІІ Корінтян 8:9).

          Для тих, які хочуть вступити в Його сліди заохочує все залишили і роздали убогим. «Якщо хочеш бути досконалим”, – сказав Ісус до нього, – “піди, продай, що маєш, дай бідним, і будеш мати скарб на небі; потім приходь і йди за мною» (Матея 19:21).

          Марія, яка з усіх людей найдосконаліше наслідувала Божого Вчителя, пішла за Його заповіддю прикладом і щодо цієї чесноти убогості.

          Отець Канізій доводить, що спадок, який отримала від своїх родичів, запевнив Марії добре життя. Та вона обрала убоге життя. Мала лише частку маєтку з батьківського спадку, а решта роздала, роблячи з цього жертву на святиню і роздаючи бідним.

          Багато авторів каже, що відчинила, що відчинила обіт убогості. І сама об’явила святій Бригіді, що від початку життя пошлюбувала в серці не мати жодної власності на світі.

          Пожертви, які отримала від трьох царів при народженні Ісуса були великими. Та, як стверджує святий Антонін і святий Бернард, Пресвята Діва не залишила їх для Себе, а через руки святого Йосипа роздала убогим.

          Доказом цього є те, що в святині дитятко Ісус приносив пожертву убогим ― двоє горлиць або голубенят. З любові до убогості Марія захотіла зректися достатку. Подружжя з таким убогим ремісником, яким був Йосип, утримувалося лише з рук власної праці, як стверджує святий Бонавентура.

          Ангел об’явив святій Бригіді, що Марія вважала дочесні речі чимось незначним для себе. Жила завжди в убогості і померла в убогості. Як відомо, залишила по собі лише дві убогі сукні, які казала віддати двом жінкам, які були в її обслузі.

           

          Читай також

        • Нехай направиться. Перший тиждень Великого посту
        • У час Великого посту ходіть «На глибину» з командою «Школи особистісного зростання»
        • Отець-доктор Іван Гобела: «Великий піст ― час для нашого преображення і Канон Святителя Андрея Критського в цьому нам допоможе»
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"