Отець Роман Демуш поспілкувався із Послом Португалії в Україні про сприяння у реалізації низки ініціатив для української молоді під час СДМ

Читай також

  • Відбулися IV дні формування для молоді
  • Запрошуємо молодь до участі в 10-му ювілейному майстер-класі Школи англомовних християнських аніматорів
  • Отець-доктор Мартин Хомів: Я пам’ятаю слова, які я чув з уст Патріарха: «Вчися! Люби Бога і Україну».
        • Отець Роман Демуш поспілкувався із Послом Португалії в Україні про сприяння у реалізації низки ініціатив для української молоді під час СДМ

          7 червня співорганізатор паломництва на Світові Дні Молоді до Лісабону (Португалія) заступник голови Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ отець Роман Демуш побував на черговій, і вже заключній перед подією, зустрічі з Послом Португалії в Україні Антоніо Вашку Алвеш Машаду.

          ― Ми продовжуємо працювати, щоб українські паломники почувалися максимально комфортно на СДМ (1-6 серпня), а також, щоб від цієї зустрічі була максимальна користь і кожній молодій людині, і нашій Церкві. Ми щиро вдячні всім, хто сприяє нам у підготовці до цієї події, хто створює додаткові можливості для української молоді. У межах зустрічі з паном Послом ми обговорили подальшу співпрацю та просили посприяти в організації низки ініціатив, зокрема стосовно забезпечення паломників українським перекладом (забезпечуватиме переклад для українців Центр португальської мови та культури CAMÕES). Адже ми орієнтуємося, що близько тисячі українців візьмуть участь у Світових Днях Молоді (принаймні, стільки людей вже встигли зареєструватися) і нам важливо, щоб вони були повністю інтегровані в цю подію. Також під час спілкування з паном Послом ми звернулися із проханням посприяти у покритті витрат на пакета волонтера, ― пояснив отець Роман Демуш.

          Для паломників із України та Європи, серед яких є також багато біженців, сформували спеціальну духовно-формаційну програму підготовки до СДМ.

          ― Ці зустрічі відбуватимуться в онлайні. Ми передбачили, що на одній із них з нашими паломниками поспілкуються представники Центру мови та культури CAMÕES і познайомлять молодь із культурою португальського народу. Також ми запросили пана Посла для привітального слова та комунікації з українською молоддю, яка візьме участь в СДМ, ― додав отець Роман.

          У межах СДМ українці матимуть свій простір та місце дислокації, а також братимуть участь у ранкових катехизах, які для них проводитимуть українські єпископи.

           

          Читай також

        • Відбулися IV дні формування для молоді
        • Запрошуємо молодь до участі в 10-му ювілейному майстер-класі Школи англомовних християнських аніматорів
        • Отець-доктор Мартин Хомів: Я пам’ятаю слова, які я чув з уст Патріарха: «Вчися! Люби Бога і Україну».
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Журналіст "ДивенСвіт"