Студенти і піст: їж, молися, кохай!

Читай також

  • Передвеликодні реколекції для студентської молоді
  • Короткий путівник по духовній боротьбі
  • Чому наші релігійні вчинки не означають, що ми святі
        • Студенти і піст: їж, молися, кохай!

          Студентське життя дуже часто впродовж лише одного тижня може бути сповнене всіх благ посту і свята. Традиційно постять студенти від  середи, строго – у п’ятницю. Зате у неділю – душа і тіло повняться радості. Це якщо жартома. Насправді студентська молодь – найбільш активна, мабуть, частина людства, яка тратить безліч сил на розумову працю. Тут і ненормовані робочі графіки, недоспані ночі і так далі… Але як тоді постити студенту і чи постити?

          Їж

          Щоденна виснажливе навчання потребує високих енергетичних затрат. Саме тому  їсти – життєво необхідно, до того ж їжу поживну. І насправді приготування пісної їжі може бути дуже простим і не надто затратним фінансово.

          Read in English: STUDENTS AND FASTING: EAT, PRAY AND LOVE!

          Згадайте про усе багатство круп, з якого можна приготувати неймовірно смачні каші – гречану, пшоняну, вівсяну. Промийте мірку крупи, двома мірками залийте її – і готуйтесь до семінару. Смаку будь-якій каші можуть додати прянощі – у найближчому маркеті можна їх придбати – і олія. Ну якщо раптом вагон часу – можна на олії посмажити цибульку, але то – для відважних.Згадайте про фасольку і горошок – бобові просто чудово замінять тваринну їжу.

          Картопля!!! Це просто спасіння української кухні. Не нехтуйте нею, але найкраще – відварюйте у мундирах. То найпростіше і найкорисніше. Ну але можна і смажити. З якоюсь заготівлею із дому – просто чудово.

          Але найголовніше – це слідкуйте за травичкою! Весна нагадує нам про багатство рослинної Їжі. Капусточка всеможливих видів, черемха, цибулька, петрушечка. Все у ваших руках!!! Ну а потім у шлунках – і ви сяєте здоров’ям. Важливо, що така їжа легко засвоюється і чистить весь організм.

          Однак не варто забувати про речі пріоритетні: чіпси, сухарики, снеки, вагони печива – для цього всього піст має бути насамперед дуже строгим.

          Молись

          У своєму мегаскладному графіку цінними будуть кожні кілька хвилин із Богом. Йдете на пари, з пар, гуляєте на весняному сонечку – порадійте з Богом за усі можливості, які дарує щодень. Помоліться разом із друзями! Можна – і мовчки, головне ж спільно.

          Відвідайте реколекції, духовні науки – зміни будуть незворотні… і приємні!

          Кохай

          Весняний час – час пробудження природи. Звідусіль ллється радість нового життя. І бути закоханим у це життя – теж частинка посту.

          Радіти диву Божого створіння – це теж піст!

          Коли маєте кохану людину – кожним вчинком моліться за неї, вчіться жертвувати своїм часом, амбіціями, бажаннями заради неї. І це – піст!

          Тетяна Трачук

           

          Читай також

        • Передвеликодні реколекції для студентської молоді
        • Короткий путівник по духовній боротьбі
        • Чому наші релігійні вчинки не означають, що ми святі
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Учасник команди ДивенСвіт:)