Перший молодіжний молитовний сніданок: як це було

Читай також

  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
  • У пошуках крихти надії
  • «Пишучи вірш, молюся»: поезія семінариста про Україну, Бога та любов підкорила серця тисяч українців
        • Перший молодіжний молитовний сніданок: як це було

          Традиція проведення молитовного сніданку ні у світі, ні в Україні не є чимось новим та незвичним. Однак вперше відбувся молодіжний молитовний сніданок в Україні, у Києві. ДивенСвіт побував на цій події, про найцікавіше з перших уст читайте далі.

          Понад 100 учасників, молодь з усіх куточків України. Вразила вишукана локація – Будинок прийомів Верховної Ради, не менш добірне товариство: політики, громадські активісти, молодіжні лідери, спеціальні гості зі США, а також музичний подарунок від Фоми із гурту “Мандри”.

          Цікавою історією сніданків поділився спеціальний гість Даг Берлі, співорганізатор Президентського молитовного сніданку США.

          Звідки ж бере початок ідея молитовного сніданку? Перечитайте 21 розділ Євангелія від Івана! У лютому цього року зібралось 2000 людей у Вашингтоні зі 150 країн світу. Ми просто зробили так, як зробив Ісус.

          Семеро чоловіків ловлять рибу, серед них Петро, який тричі відрікся, Тома, який не повірив в Ісусове Воскресіння, Яків та Йоан, які хотіли сидіти праворуч та ліворуч Христа, Натанаїл, який сказав: “невже з Назарету може бути щось добре”. Всі ці люди були такими, як ми – молодими, невпевненими, але потім вони познайомились з Ісусом – і їхнє життя змінилось.

          Хлопці, киньте сіті! Почули з берега від Ісуса. Так і зробили – і риби було безліч. І було багаття на березі і риба. І так відбувся перший молитовний сніданок. І має він декілька особливостей.

          Всі люди у човні були рівні: у Вашингтоні збираються різні люди. Для когось Ісус був найбілшим вчителем, для когось – Великим пророком, для когось – Син Божий, кому відкрив це Дух Божий. Всі в човні були рівні.

          Хто був головним на цьому сніданку? Ісус!

          Ти любиш мене? – запитав Ісус Петра. Це найважливіше питання. Не яка в тебе релігія, чи віриш ти, а чи любиш?

          Якщо любиш – віддаєш Йому своє життя, час, таланти, свою любов, думки – усе. А Він – віддає у стократ. Ти любиш Ісуса більше за себе, бульш за усе на світі? Якщо так – то ваше життя будуть прославою Бога. Учні перевернули світ своїми свідченнями і поклали життя за свою любов.

          Не знаю, де ви будете жити, надіюсь, що Ваше життя буде наповнене Богом.

          Незважаючи на те, що це було дві тисячі років тому, ми зібрались в Його ім’я сьогодні тут. І я вам гарантую: Він є тут, між нами. Його Дух є тут, посеред нас.

          Мені 73 і я відчуваю себе дуже старим. Дивлюсь на вас і думаю: попереду у вас все ваше життя. Прошу і закликаю: проживіть його з Богом. І в України буде чудове майбутнє.

          Подія відбулася за ініціативи Міністерства молоді та спорту, а також МДО “За духовність, моральність і здоров’я України”, лідер якої, координатор Національного молитовного сніданку, Павло Унгурян і проводив дійство.

          Мета молодіжного сніданку – це, насамперед, молитва та спілкування про те, що об’єднує. Варто зазначити, що не лише християни, а й представники інших релігій взяли участь у заході порозуміння та діалогу.

          Якими би різними ми не були, якого б не були віросповідання в Україні ми живемо в єдиному суспільсьтві і його слід будувати на цінностях, споконвічно християнських, вишліфованих народним сприйняттям впродовж років.

          “Війна буде точитися не до того часу, коли останній солдат піде з лінії фронту, а доти, допоки триватиме в наших серцях”. Так висловилась співачка та волонтерка Анжеліка Рудницька. І для того, щоб це відбулось, нам треба дбати про нашу свідомість і наші цінності.

          В Україні, з її складною ситуацією, як ніколи варто мобілізовувати, насамперед, духовні ресурси і молодь тут мусить дуже добре розуміти свою роль.

          Вітальні слова переплітались із музичними подарунками та смаколиками. Центральною однак була молитва, яку зачитували молодіжні лідери з різних кутків України – за дітей-сиріт, дітей з особливими потребами, молоді сім’ї, молодь, майбутнє. Господньою молитвою “Отче наш” свято завершилось.

          Молодіжний молитовний сніданок є чудовою нагодою для молоді відчути, що до її думки прислухаються, її поважають, на неї сподіваються. Натхненням для сповненого сил та ентузіазму руху вперед.

          Організатори заохочують проводити такі сніданки в обласних центрах для створення і поширення атмосфери єдності.

           

          Тетяна Трачук

           

          Читай також

        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • У пошуках крихти надії
        • «Пишучи вірш, молюся»: поезія семінариста про Україну, Бога та любов підкорила серця тисяч українців
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Про автора

              Учасник команди ДивенСвіт:)