Святе Письмо з розважаннями на 30 березня

Читай також

  • Немає пов’язаних публікацій.
        Святе Письмо з розважаннями на 30 березня

        Книга Буття 7, 6-9

        Було ж Ноєві шістсот років, як стався потоп на землі. 7 І ввійшов Ной, сини його, жінка його й жінки синів його з ним у ковчег перед потопом вод. 8 З чистої скотини і з нечистої скотини, з птаства й зо всього, що повзає по землі, 9 прийшли до Ноя в ковчег по парі, самець і самиця, як велів Бог Ноєві. (Бут. 7, 6-9).

        Книга приповідок 9, 12-18

        Коли ти мудрий, мудрий для себе; коли ж насмішник, сам один нестимеш наслідки того. Дурнота – пустотлива, недбала, не відає нічого. Сидить біля дверей свого будинку, на троні, на висотах у місті, щоб кликати перехожих; що дорогою собі простують. “Хто невіглас, нехай сюди заверне”, а безумному вона каже: “Вода украдена солодка, і смачний хліб схований!” А він і не знає, що там тіні і що її гості в самій глибині Шеолу. (Прип. 9, 12-18).


         

        Мудрість і дурнота – це ті людські якості, які найчастіше оспівують у фольклорі. Чому народним устам це настільки важливо? Мабуть, через те, що ці поняття – найважливіші.

        Мудрість облагороднює людину, вона підкреслює Божу досконалість у творенні людини. Дурнота в той же час нівечить таку досконалість, стає перепоною для людського розвитку.

        Кожен вибір наш може бути виконаний за критеріями мудрості чи нерозважності.

        Особливо у час Великого посту є нагода зважити свої вчинки – глобальні і не надто. Зважити їх на вагах мудрості. І розпочати це слід із свого серця, в якому коріниться джерело мотивацій – Бог.

        Бог є Мудрістю, прагнути виконувати його волю – це і є шлях до справжнього просвітлення.

        Господи, допоможи нам пізнавати Тебе щодня! Амінь.

        Читай також

        • Немає пов’язаних публікацій.

          Оціни

          How useful was this post?

          Click on a star to rate it!

          Average rating 0 / 5. Vote count: 0

          No votes so far! Be the first to rate this post.