Святе Письмо з розважнням на 9 травня

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 24 березня
  • Святе Письмо з розважанням на 23 березня
  • Святе Письмо з розважанням на 17 березня
        • Святе Письмо з розважнням на 9 травня

          Діяння Апостолів 3:19-26

          19 Тож покайтеся і наверніться, щоб ваші гріхи були стерті; 20 і щоб так прийшли від Господа часи відпочинку, і він прислав призначеного вам Христа Ісуса. 21 Треба було, щоб його прийняло небо аж до часу відновлення усього, про що Бог споконвіку говорив устами своїх святих пророків. 22 Мойсей сказав: Господь, Бог наш, піднесе вам Пророка, як мене, з-посеред братів ваших. Ви слухатиметесь його в усьому, що вам скаже. 23 А кожний, хто не буде слухатися того Пророка, буде викорінений з народу. – 24 Так само всі пророки від Самуїла й ті, що говорили потім, звіщали про ці дні. 25 Ви – сини пророків і Завіту, що Бог був заключив із вашими батьками, кажучи до Авраама: В твоїм потомстві будуть благословенні всі сім’ї землі. – 26 Вам насамперед Бог воскресив слугу свого і послав його, щоб він благословив вас та відвертав кожного з вас від поганих учинків.»

          Євангелія від Йоана 2:1-11

          1 Третього ж дня весілля відбувалося в Кані Галилейській, і була там мати Ісусова. 2 Отож запрошено на те весілля й Ісуса та його учнів. 3 Коли ж не вистачило вина, мати Ісусова й каже до нього: «Вина в них нема.» 4 Відрік їй Ісус: «Що мені, жінко, – а й тобі? Таж не прийшла година моя!» 5 Але мати його мовила до слуг: «Що лиш скаже вам, – робіть.» 6 Було ж там шестеро кам’яних посудин на воду, щоб очищуватися по-юдейському; кожна вміщала дві або три мірки. 7 Сказав їм Ісус: «Наповніть посудини водою.» Вони й виповнили їх по вінця. 8 А він їм далі каже: «Зачерпніть тепер та й несіть до старости весільного.» Тож понесли. 9 Коли ж покуштував староста воду, що на вино обернулась, – а не знав же, звідки воно взялося: слуги лише знали, котрі води зачерпнули були, – то закликав староста молодого 10 і до нього мовив:; «Всяк чоловік добре вино спершу подає, а гірше, – як уп’ються. Ти ж приховав добре вино аж он по сю пору.» 11 Ось такий чудес початок учинив Ісус у Кані Галилейській, і велич тим свою об’явив, – тож і учні його увірували в нього.


          Христос чинить перше своє чудо – на весіллі у родичів. Те чудо начебто ще не на часі: «Що мені, жінко, – а й тобі? Та ж не прийшла година моя!» Але Марія просить і доручає цю справу Ісусові. Ісус же вислуховує і перетворює воду у вино.

          За проханням своєї Матері Спаситель готовий здійснити будь-яке чудо у житті кожного з нас – нам слід лише навчитись просити Богородицю. Особливу нагоду віддати своє життя Божій Матері маємо у травні — місяці, присвяченому почитанню Марії.

          Всі свої проблеми віддаймо Їй, бо молитви Матері Син вислуховує.

          Маріє, візьми під свій покров усі потреби мого життя, бережи його таким, щоб подобалось Твоєму синові Ісусові. Амінь.

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 24 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 23 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 17 березня
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.