Святе Письмо з розважанням на 4 серпня

Читай також

  • Немає пов’язаних публікацій.
        Святе Письмо з розважанням на 4 серпня

        Перше послання до Коринтян 7, 24-35.

        24. Хай кожний, брати, перед Богом лишиться у стані, в якому був покликаний.

        25. Щождо дівиць, я наказу Господнього не маю, але даю мою пораду як той, хто завдяки милості Божій гідний довір’я. 26. Гадаю, отже, що за теперішніми клопотами воно добре, тобто що людині добре так бути. 27. Зв’язався єси з жінкою? Не шукай розв’язатись. Розв’язаний від жінки? Не шукай жінки. 28. Однак, коли оженився, ти не згрішив; і коли дівчина виходить заміж, не грішить, такі зазнають тілесного горя, мені ж вас жалко.

        29. Ось що, брати, кажу: Час короткий. Хай, отже, ті, що мають жінок, живуть, немов би не мали, 30. і ті, що плачуть, немов би не плакали, і ті, що веселяться, немов би не веселилися, і ті, що купують, немов би не набували, 31. і ті, що користуються цим світом, немов би не користувались, проходить бо видимий світ цей.

        32. Я ж хочу, щоб ви були без журби. Хто нежонатий, клопочеться про Господні справи, як подобатися Господеві; 33. а хто жонатий, клопочеться про справи цього світу, як догодити жінці, і він розділений. 34. Так само й жінка незаміжня, і дівиця клопочеться про Господні справи, щоб бути святою і тілом, і духом, а заміжня клопочеться про справи цього світу, як догодити чоловікові. 35. Кажу вам це на вашу користь, не щоб накинути на вас петлю, але щоб ви гідно та ревно трималися Господа.

         

        4Євангеліє від Матея 15, 12-21.

        12. Тоді приступили учні й кажуть йому:

        – Чи знаєш, що фарисеї взяли тобі за зле, як почули, що ти так говориш?

        13. Ісус озвався:

        – Кожна рослина, яку не посадив мій Отець небесний, буде вирвана з корінням. 14. Лишіть їх: це сліпі проводарі сліпих! Коли ж сліпий веде сліпого, обидва впадуть у яму.

        15. Тоді Петро заговорив до нього й каже:

        – З’ясуй нам ту притчу.

        16. Він відповів:

        – То ви також без розуму ще й досі? 17. Хіба не розумієте, що все те, що до уст входить, іде до нутра й геть виходить? 18. А те, що з уст виходить, іде з серця і сквернить людину; 19. із серця бо виходять лихі думки, убивства, перелюби, розпуста, крадежі, лживе свідчення, богохульства. 20. Це сквернить людину, а їсти немитими руками не сквернить людину.

        21. Ісус вийшов звідти й пішов в сторони тирські та сидонські.

        У притчі, яку сьогодні Ісус промовляє до своїх учнів, йдеться про найважливіше, мірило усіх речей, людське серце.

        Євреї були поглинуті приписами і їх дотриманням, однак не те важить. Важить не те, якими зовнішніми виявами сповнене життя християнина, але якою є його душевна настанова. Ніколи їжа не може стати чимось, що визначає поведінку людини, підносить її чи осквернює.

        Те, що йде з людського серця – це важливо. Найважливіше – це встерегти свою душу від себе ж самого, своїх поривань та пристрастей.

        Господи, дай мудрості розрізняти, що є добре, а що – зле. Амінь.

        Читай також

        • Немає пов’язаних публікацій.

          Оціни

          How useful was this post?

          Click on a star to rate it!

          Average rating 0 / 5. Vote count: 0

          No votes so far! Be the first to rate this post.