Святе Письмо з розважанням на 11 серпня

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 14 квітня
  • Святе Письмо з розважанням на 13 квітня
  • Святе Письмо з розважанням на 7 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 11 серпня

          Перше послання до Коринтян 10, 28 – 11, 7.

          28. Але як хто вам скаже: «Це було жертвоване ідолам» – не їжте задля того, хто попередив вас, і задля совісти; 29. кажу задля совісти не своєї, а іншого. Чому бо моя воля мала б залежати від совісти іншого? 30. Як я що їм з подякою, чому б мене ганити за те, за що я дякую?

          31. Чи ви, отже, їсте, чи п’єте, чи щобудь робите, все робіть на славу Божу. 32. Не будьте приводом упадку ні для юдеїв, ні для поган, ні для Церкви Божої. 33. Отак і я сам стараюсь догодити всім у всьому, не шукаючи для себе користи, але для багатьох, щоб спаслися.

          1. Будьте моїми наслідувачами, як і я – Христа.

          2. Радію, що ви про мене згадуєте в усьому і тримаєте передання так, як я передав вам. 3. Хочу, щоб ви знали що кожному чоловікові голова – Христос, голова жінці – чоловік, голова Христові – Бог. 4. Кожний чоловік, що молиться чи пророкує з покритою головою, соромить свою голову. 5. А кожна жінка, що молиться чи пророкує з непокритою головою, соромить свою голову, бо це те саме, якби була обголена. 6. Бо коли жінка не покривається, нехай обстригається; а коли сором жінці стригтися чи голитися, нехай покривається. 7. Чоловікові не слід покривати голову, він бо образ і слава Божа, жінка ж – слава чоловіка

          Євангеліє від Матея 16, 24-28.

          24. Тоді Ісус сказав до своїх учнів:

          Коли хто хоче йти за мною, нехай зречеться себе самого, візьме хрест свій і йде за мною. 25. Хто хоче спасти своє життя, той його погубить; а хто своє життя погубить ради мене, той його найде. 26. Яка користь людині, коли здобуде увесь світ, але занапастить власну душу? Що може людина дати взамін за свою душу?

          27. Син чоловічий має прийти в славі Отця свого з ангелами своїми й тоді воздасть кожному згідно з його ділами.

          28. Істинно кажу вам: є деякі між тут присутніми, які не зазнають смерти, поки не побачать Сина чоловічого, що приходить зо своїм царством.


          Велика відповідальність лежить на чоловікові у подружжі. Якщо слідувати словам апостола Павла “…чоловікові голова – Христос, голова жінці – чоловік, голова Христові – Бог”, то виходить, що чоловікові треба постійно бути вартим наслідування і послуху. Адже якщо чоловік скаже жінці “Йдем, нап’ємся горілки” – то чи мусить жінка слухатись?;) Мабуть кожна жінка хоче, щоб чоловік був настільки мудрим, аби його можна було слухатись у всьому і точно знати, що він радить добре. Зрештою, збоку видніше, і може бути, що Ваш чоловік має рацію навіть тоді, коли Вам так не здається. Часто одній людині через іншу промовляє Бог, але не завжди…

          Ісус каже сьогодні до апостолів: “Хто хоче спасти своє життя, той його погубить; а хто своє життя погубить ради мене, той його найде”. Іноді підкорення чоловіку виглядає таким самим божевіллям, погубленням власного життя, власної волі й здорового глузду. Але стосунки Бога і людини не завжди піддаються людській логіці! І стосунки Бога та двох людей у подружжі теж можуть бути неочікувано дивовижними.

          Боже! Відкрий серце кожного чоловіка на Твою волю! Амінь.

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 14 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 13 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 7 квітня
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.