Святе Письмо з розважанням на 16 листопада

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 24 березня
  • Святе Письмо з розважанням на 23 березня
  • Святе Письмо з розважанням на 17 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 16 листопада

          Послання до Колосян 3, 17 – 4, 1.

          17. І все, що б ви не говорили й робили, все чиніть в ім’я Господа Ісуса, дякуючи Богові Отцеві через нього.

          18. Жінки, коріться чоловікам, як воно в Господі личить. 19. Чоловіки, любіть жінок і не будьте суворі до них. 20. Діти, слухайтеся батьків у всьому, бо це Господеві угодне. 21. Батьки не досаждайте дітям вашим, щоб не падали духом.

          22. Раби, слухайтесь у всьому панів цього світу, працюючи не лише про людське око, щоб людям вподобатися, але у простоті серця, в Господнім страсі. 23. Усе, що чините, робіть зо всього серця, як для Господа, не як для людей, 24. знаючи, що приймете від Господа нагороду – насліддя. Служіте Господеві Христові! 25. Кожен хто кривдить, одержить те саме, без огляду на особу.

          1. Пани, давайте слугам те, що справедливе й належне, знаючи, що й ви маєте пана на небі.

           

          Євангеліє від Луки 9, 44-50.

          44. – Затямте, собі, добре ці слова: Син чоловічий має бути виданий у руки людям.

          45. Однак вони не розуміли цього слова; воно було від них окрите, так що вони його не могли збагнути, і боялися його питати про це слово.

          46. І таке спало їм на думку: хто з них найбільший? 47. Ісус, знаючи думки їхніх сердець, узяв малу дитину, поставив її біля себе 48. і сказав їм:

          – Хто прийме цю малу дитину в моє ім’я, той мене приймає; а хто мене приймає, той приймає того, хто мене послав: бо хто найменший поміж усіма вами, той – великий.

          Хто не проти вас, той з вами

          49. Озвався Іван і каже:

          – Наставниче, ми бачили одного, що твоїм ім’ям виганяв бісів, і ми йому заборонили, бо він не ходить з нами.

          50. Ісус сказав до нього:

          – Не бороніть, бо хто не проти вас, той з вами.

          Кл. 3, 17 – 4, 1. «Усе, що тільки чините, робіть від душі, як для Господа, а не як для людей»

          У нашому житті ми маємо перед собою реальних людей, реальні обставини, і в тих обставинах робимо реальні вчинки для тих чи тих людей. Але ці люди аж ніяк не випадкові в нашому житті – Бог їх нам дав. І немає різниці, з якими стосунками та в якій субординації ми з ними перебуваємо, апостол каже, щоб ми служили їм, як Господеві.

          Уявімо на хвилину, яким би став цей світ, коли б ми служили одне одному як Господеві! Яке б ставлення не виявляли нам наші ближні, стараймося до кожного ставитися з думкою про Бога, який перший нас полюбив, ще коли ми були грішниками. Не чекаймо любові та добра від інших, пробуймо виконувати те, що каже апостол: чинити все, як для самого Господа, а не як для людей. Тоді приймемо від Господа нагороду вічне життя – єдину нагороду, за яку варто змагатися в цьому земному житті!

          Лк. 9, 44-50. «Хто найменший поміж усіма вами, той – великий».

          Бог не потребує, щоб ми грали для Нього ролі – чи то праведників, чи то грішників. Господь потребує, щоб ми стали перед Ним у правді – такі, які ми є.

          Кожен із нас має якісь таланти, вони є даром Бога. Однак коли Господь закликає бути найменшим, то вказує, що, попри свою цінність в його очах, ми мусимо одночасно усвідомити і свою малість. Це не означає, що маємо поливати себе брудом, применшувати себе, – мусимо усвідомлювати, що наша велич залежить від того, наскільки Бог діє в нас. У грішнику Він не перестає діяти хоч би на один відсоток або навіть на одну десяту відсотка, а що більше наближаємося до Бога, то більше Він діє в нас. У житті кожного зі святих Господь діяв, умовно кажучи, на шістдесят, сімдесят, а то й на вісімдесят відсотків.

          Усвідомити власну меншість – це дати простір Божій величі діяти в нас. Адже недаремно співаємо в богослужіннях: «Дивний Бог у святих своїх». І як казав Йоан Предтеча: «Мені треба маліти, а Йому – рости».

          Тож даваймо Богові щораз більше можливостей діяти через нас!

          Преосв. Венедикт, єпископ Львівський

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 24 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 23 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 17 березня
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.