Святе Письмо з розважанням на 17 листопада

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 14 квітня
  • Святе Письмо з розважанням на 13 квітня
  • Святе Письмо з розважанням на 7 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 17 листопада

          Послання до Колосян 4, 2-9.

          2. Будьте в молитві витривалі і чувайте в ній з подякою. 3. Моліться рівночасно і за нас, щоб Бог відчинив нам двері проповіді, возвіщати тайну Христову, за яку я в кайданах, 4. щоб я її зробив явною так, як мені слід говорити.

          5. Поводьтеся мудро з тими, що назовні, використовуючи час. 6. Ваша розмова нехай завжди буде люб’язна та приправлена сіллю, щоб ви знали, як маєте кожному відповісти.

          7. Щодо мене, вас повідомить про все Тихик, любий брат, вірний помічник і сослужитель у Господі. 8. Власне, тому я його до вас вислав, щоб ви довідалися про наші справи та щоб він утішив серця ваші, 9. разом з Онисимом, вірним та любим братом, який з-між вас. Вони скажуть вам про все, що тут діється.

           

          Євангеліє від Луки 9, 49-56.

          49. Озвався Іван і каже:

          – Наставниче, ми бачили одного, що твоїм ім’ям виганяв бісів, і ми йому заборонили, бо він не ходить з нами.

          50. Ісус сказав до нього:

          – Не бороніть, бо хто не проти вас, той з вами.

          51. Як наблизився час, коли Ісус мав бути взятий з цього світу, він твердо постановив пуститися в дорогу до Єрусалиму. 52. І вислав посланців перед собою; пішли вони й увійшли в якесь самарянське село, щоб йому приготувати місце. 53. Та самаряни його не прийняли, бо він подорожував до Єрусалиму. 54. Бачивши те, учні Яків та Іван сказали:

          – Господи, хочеш – ми скажемо, щоб вогонь зійшов з неба і пожер їх. 55. Ісус, обернувшись, став докоряти їм. 56. І вони пішли в інше село.


          Слово – це неймовірної сили зброя у руках кожного, зброя на користь добра чи зла. Словом світ постає, будується із слова Божого.

          Людину від усього іншого творіння вирізняє мова. Те, що ми можемо виразити своїм словом свої емоції, почуття тощо робить нас подібними до Бога і вищими від усіх інших сотворінь.

          Поводьтеся мудро з тими, що назовні, використовуючи час. Ваша розмова нехай завжди буде люб’язна та приправлена сіллю, щоб ви знали, як маєте кожному відповісти.

          Ці слова апостола звернені також і до нас. До конкретних ситуацій – як часто свідки Єгови перестрівають нас по дорогах, навчаючи. Нерідко у нас бракує аргументів, щоб їм відповісти. Але кожен з нас мусить бути свідомим того, що Святий Дух благословляє нас на місійну працю, на проголошення Божого слова у кожен час. Істинного, щирого, у злуці і у любові.

          Будьмо пильні!

           

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 14 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 13 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 7 квітня
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.