Святе Письмо з розважанням на 3 грудня

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 14 квітня
  • Святе Письмо з розважанням на 13 квітня
  • Святе Письмо з розважанням на 7 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 3 грудня

          Друге послання до Корінтян 11, 1-6.

          1. О, коли б ви могли знести трохи мого безумства! Та ви мене й терпите. 2. Я вас ревную Божими ревнощами, бо я вас заручив одному лиш чоловікові, представив вас чистою дівою Христові. 3. Але боюся, щоб, як змій був обманув Єву своїм підступом, так не попсувалися думки ваші і ви не відхилилися від простоти й чистоти у Христі. 4. Бо коли б хто прийшов і проповідував іншого Ісуса, не того, якого ми вам проповідували, або якби ви прийняли іншого Духа, якого ви не прийняли, або інше євангеліє, якого ви не одержали, ви б радо терпіли. 5. Однак гадаю, що я нічим не нижчий від тих «архиапостолів». 6. Хоч я і неук словом, але не знанням, як ми вам перед усіма та в усьому показали.

           

          Євангеліє від Луки 9, 1-6.

          1. Скликавши дванадцятьох, Ісус дав їм силу і владу над усіма бісами, і зціляти недуги; 2. тоді послав їх проповідувати царство Боже й лікувати недужих. 3. Він до них промовив:

          – Нічого не беріть у дорогу: ні палиці, ні торби, ні хліба, ні грошей, ані дві одежі не майте. 4. В яку хату ви не увійшли б, там пробувайте, покіль не вийдете. 5. А як хто вас не прийме, виходячи з того міста, обтрусіть порох з ніг ваших На свідоцтво проти них.

          6. І вийшли вони та, ходячи по селах, звіщали добру новину і оздоровляли всюди.


          Нечасто, мабуть, задумуємось над тим, яку місію було покладено на перших християн, особливо апостолів – іти і свідчити про Христа. То щонайменше було непросто в умовах усталеної культури, релігійної традиційності пропонувати щось інше, зовсім відмінне.

          Однак апостоли отримують неймовірну ласку – дар зцілення. Вони проповідують і своїми вчинками творять живу історію зміни людського життя. Водночас Христос заповідає їм нічого не брати з собою – убогість і поміркованість у справі спасіння.

          В зовсім інших проявах християнин сьогодні, як колись, несе Добру Новину світу. І на нього чекають безліч викликів, однак сила любові є нашим благословенням і даром.

          Не земні радощі є центральними для нас, не багатства – але місія Любові.

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 14 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 13 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 7 квітня
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.