Святе Письмо з розважанням на 15 листопада

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 24 березня
  • Святе Письмо з розважанням на 23 березня
  • Святе Письмо з розважанням на 17 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 15 листопада

          Друге Послання Апостола Павла до Солунян 2, 13 – 3, 5.

          13. Браття, ми повинні завжди дякувати Богові, що Бог вибрав вас яко первоплоди, щоб ви спаслися освяченням Духа і вірою в правду; 14. і для цього він нас покликав благовіствуванням нашим, щоб ви придбали славу Господа нашого Ісуса Христа. 15. Стійте, отже, брати, і тримайтеся передань, яких від нас навчилися чи то усно, чи листовно. 16. Нехай сам Господь наш Ісус Христос, і Бог, Отець наш, що возлюбив нас і дав нам у своїй благодаті вічну втіху й добру надію, 17. врадує серця ваші та зміцнить у всякім ділі й добрім слові.

          1. А втім, молітеся, брати, за нас, щоб Господнє слово ширилося та прославлялося, як у вас, 2. і щоб ми визволилися від безпутніх та лукавих людей, бо не в усіх – віра. 3. Господь же вірний, і він вас зміцнить і збереже від злого. 4. Ми певні в Господі щодо вас, що те, що ми наказуємо вам, ви чините й далі будете чинити. 5. Господь же нехай направить серця ваші на любов Божу й на Христову терпеливість.

          Євангеліє від Луки 13, 1-9.

          1. В той час прийшли деякі до Ісуса й розповіли йому про галилеїв, яких кров Пилат змішав був з їхніми жертвами. 2. Озвавшись, він сказав їм:

          – Гадаєте, що ті галилеї, тому що таке постраждали, були більші грішники, ніж усі галилеї? 3. Ні, кажу вам, але як не покаєтесь, усі загинете так само. 4. Або ті вісімнадцять, на яких упала силоамська башта і їх забила, гадаєте, що були більш винні від усіх мешканців Єрусалиму? 5. Ні, кажу вам, але як не покаєтесь, усі загинете так само.

          6. І він розповів їм цю притчу:

          Один чоловік мав смоковницю, посаджену в його винограднику. Прийшов він і став шукати на ній плода та не найшов. 7. Тоді він сказав до виноградаря: оце три роки, як я приходжу, шукаючи плода на цій смоковниці, і не находжу. Зрубай її: навіщо займає землю? 8. Той озвавсь до нього: пане, лиши її ще цей рік: я обкопаю навкруг неї і обкладу гноєм. 9. Може, що вродить нарік, а як ні, зрубаєш її.


          Солунян 3,1-2: “Молітеся, брати, за нас, щоб ми визволилися від безпутніх та лукавих людей, бо не в усіх – віра”

          Ми схильні підпадати під впливи. Реагуємо на сторонню думку. Те, як нас сприймають інші часто навіть визначає наші подальші кроки, поведінку.

          Кажуть, середовище нас формує. Тому так важливо, хто є поруч із нами. Хто впливає на наше життя. Як, зрештою, й те, якими є ми самі. Як ми здатні впливати на інших.

          Чи думали колись, яким є вплив середовища на нас?

          Спершу здається, що я є я і ніхто не здатен мене змінити.  Наче, живу, як і раніше. Та насправді цей вплив нестримний і досить глибокий.

          І добре, якщо люди поруч сприяють зростанню, допомагають ставати кращими. Та, на жаль, вплив є й негативний. І якщо на початках нас шокує певна поведінка, то мине трохи часу, і нас це не вражатиме, потім буде цілком прийнятним, а згодом – не помітимо, як поводитимемося точно так само.

          Тому так важливо практикувати пораду з цього біблійного вірша: “Молітеся, брати, за нас, щоб ми визволилися від безпутніх та лукавих людей, бо не в усіх – віра”.

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 24 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 23 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 17 березня
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.