Святе Письмо з розважанням на 26 листопада

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 11 липня
  • Святе Письмо з розважанням на 8 липня
  • Святе Письмо з розважанням на 7 липня
        • Святе Письмо з розважанням на 26 листопада

          Перше Послання Апостола Павла до Тимотея 5, 1-10.

          1. Сину Тимотею, зо старшим не поводься суворо, а радше умовляй його, як батька; молодших, як братів; 2. жінок старших, як матерів, а молодих, немов сестер, з всякою чистотою.

          3. Шануй удовиць, тих, що справді вдови. 4. Коли яка удовиця має дітей або внуків, насамперед нехай вони навчаться шанувати власну родину й віддячуватися батькам, бо це вгодно Богові. 5. Справжня вдова й самотня на Бога покладає надію і пробуває день і ніч у молитвах та благаннях. 6. Котра ж розкошує, та, ще живучи, вмерла. 7. І це ти їм наказуй, щоб були бездоганні. 8. А коли хто про своїх, особливо ж про домашніх не дбає, той віри відцурався; він гірший, ніж невірний.

          9. Удовицю вибирати не менш як шістдесятилітню, одного чоловіка жінку, 10. що має гарне ім’я в добрих ділах: що дітей виховала, приймала подорожніх, що святим ноги вмивала, що тим, які в горю, помагала, всяке добре діло совісно виконувала.

          Послання Апостола Павла до Євреїв 7, 26 – 8, 2.

          26. Браття, такого нам годилось мати первосвященика: святого, невинного, непорочного, відлученого від грішників і вищого небес, 27. який не має потреби, як ті первосвященики, щодня приносити жертви перше за власні гріхи і потім за гріхи народу, бо він зробив це раз, принісши себе самого в жертву. 28. Закон бо настановляє первосвящениками людей, підлеглих немочі, а слово клятви, що було після закону, настановляє Сина, досконалого навіки.

          1. Головне ж з того, що ми сказали: ми маємо такого первосвященика, який возсів на небі по правиці престола Величчя, 2. служителя святині і справжнього на мету, що Господь спорудив, не чоловік.

          Євангеліє від Луки 17, 20-25.

          20. В той час, як питали фарисеї Ісуса, коли прийде царство Боже, він відповів їм:

          21. – Царство Боже прийде непомітно; ані не скажуть: ось воно тут – або: он там – бо царство Боже є між вами.

          22. Далі сказав він до учнів:

          Прийдуть дні, коли бажатимете побачити бодай один день сина чоловічого, та не побачите. 23. Скажуть вам ось тут він – або: он там. Не йдіть і не шукайте! 24. Бо як блискавка блискає й освічує від краю і до краю неба, так буде свого дня Син чоловічий. 25. Та перше він мусить багато страждати, і його відкине рід цей.

          Євангеліє від Йоана 10, 9-16.

          Сказав Господь юдеям, які до нього прийшли:

          9. Я – ворота. Хто ввійде через мене, спасеться. Він увійде, вийде і найде пасовисько. 10. Злодій не приходить, хіба щоб красти, вбивати, вигублювати. Я прийшов, щоб мали життя і мали його вповні. 11. Я – добрий пастир. Добрий пастир життя своє дав за овець. 12. Наймит, який не пастир і якому вівці не належать, бачить вовка, що надходить, і кидає вівці та біжить геть; і вовк хапає їх і розполохує. 13. Наймит же втікає, бо він наймит і не дбає про вівці. 14. Я – добрий пастир і знаю моїх, і мої мене знають. 15. Отець мій знає мене, і я знаю Отця; я життя моє кладу за мої вівці.

          16. Ще й інші вівці маю, що не з цієї кошари; і їх мушу привести: вони почують мій голос, і буде одне стадо й один пастир.


          Йоана 10,10: “Я прийшов, щоб мали життя і мали його вповні”

          Чим для вас визначається повнота життя? Напевно, щасливою сім’єю, здоров’ям, доброю роботою і достатком, можливістю реалізувати себе. Ми –  люди, тому й мірки наші людські.

          Про яку повноту життя говорить Христос?

          Думаю, це життя без смутку і сум’яття, без тривог і перживань, без постійного страху когось чи щось важливе втратити, без вагання між спокусами і послухом заповідям Гопода.

          Така повнота життя – можлива, але тільки з Богом. Бо лише віра в те, що Він веде, що Він є завжди поруч і подбав про все, що необхідне саме вам, може дати відчуття абсолюного щастя і розуміння повноти життя.

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 11 липня
        • Святе Письмо з розважанням на 8 липня
        • Святе Письмо з розважанням на 7 липня
          • Оціни

            [ratemypost]