Святе Письмо з розважанням на 22 липня

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 11 липня
  • Святе Письмо з розважанням на 8 липня
  • Святе Письмо з розважанням на 7 липня
        • Святе Письмо з розважанням на 22 липня

          Послання Апостола Павла до Римлян 16, 17-24.

          17. Браття, благаю вас, остерігайтеся тих, що ширять незгоди і зневіру проти науки, якої ви навчились, і уникайте їх, 18. бо такі служать не Господеві нашому Христові, а власному череву, і милими та солодкими словами зводять серця простодушних. 19. Ваша слухняність дійшла до всіх. Ви моя радість, але я хочу, щоб ви були мудрі в доброму і чисті від зла. 20. Бог же миру роздавить незабаром сатану під вашими ногами. Благодать Господа нашого Ісуса Христа з вами.

          21. Вітає вас мій співробітник Тимотей, як також Лукій, Ясон та Сосипатр, мої родичі. 22. Вітаю вас у Господі я, Тертій, що написав цього листа. 23. Вітає вас Ґай, гостинний для мене і всієї Церкви. 24. Вітає вас Ераст, скарбник міський, і брат Кварт. Благодать Господа нашого Ісуса Христа з усіма вами. Амінь.

          Євангеліє від Матея 13, 10-23.

          10. В той час приступили учні до Ісуса і сказали до нього: Чому ти притчами говориш до народу?

          11. Він у відповідь сказав їм:

          – Тому, що вам дано знати тайни царства небесного, а тим не дано. 12. Бо хто має, тому дасться, і він надто буде мати; а в того, хто не має, візьмуть і те, що має. 13. Я тому говорю до них у притчах, що вони, дивлячись, не бачать і, слухаючи, не чують і не розуміють.

          14. На них збувається пророцтво Ісаї, що каже:

          Слухом почуєте, та не, зрозумієте,
          і, дивлячись, не побачите,
          15. бо серце в цього народу затовстіло.
          Вони на вуха тяжко чують
          і зажмурили свої очі,
          щоб не бачити очима,
          і вухами не чути,
          і не зрозуміти серцем,
          та не навернутись, щоб я зцілив їх.

          16. Ваші ж очі щасливі, бо бачать; та й ваші вуха, бо чують. 17. Істинно кажу вам: багато пророків і праведних хотіли бачити, що ви бачите, і не бачили, і чути, що ви чуєте, і не чули.

          18. Слухайте, отже, притчу про сіяча:

          19. До кожного, хто чує слово царства і його не розуміє, приходить лукавий і викрадає те, що посіяне в його серці. Це той, хто був прийняв насіння край дороги.

          20. А той, хто був прийняв його на кам’янистім ґрунті, це той, що чує слово і зараз же з радістю його приймає, 21. але він коріння в собі не має, непостійний, і коли настане яка скрута чи переслідування задля слова, він швидко зневірюється.

          22. А той, хто прийняв його між тернину, це той, хто слухає слово, але турботи цього світу та омана багатства заглушують те слово, і воно не приносить плоду.

          23. Той же, нарешті, хто прийняв його на добрій землі, – це той, хто слухає і розуміє слово, і плід приносить; і приносить один у сто разів, інший у шістдесят, ще інший у тридцять.


          Матея 13, 14-15: “Слухом почуєте, та не, зрозумієте, і, дивлячись, не побачите,
          бо серце в цього народу затовстіло”
          .

          Як часто вам доводилося дивуватися: очевидні речі, а я цього не помічала. Наче, все елементарно, але ж чому не можемо дійти згоди? Ніби йдемо поруч, але так по-різному сприймаємо життя…

          Так і з вірою. Кожен, при бажанні, має доступну інформацію про Бога. Двері храму – відчинені. В молитві можемо стати ще ближчими.

          Але…

          Одним – не надто цікаво. Інші – зайняті своїм. А ще хтось – відкладає на пізніше, бо впевнений, що часу – безмір.

          Та насправді, все надто складніше. Ми не чуємо Бога, не бачимо Його присутності, не відчуваємо Його опіки, замкнуті в своєму нерозумінні і небажанні відкритися на Господню любов.

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 11 липня
        • Святе Письмо з розважанням на 8 липня
        • Святе Письмо з розважанням на 7 липня
          • Оціни

            [ratemypost]