Святе Письмо з розважаннями на 24 грудня

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 11 липня
  • Святе Письмо з розважанням на 8 липня
  • Святе Письмо з розважанням на 7 липня
        • Святе Письмо з розважаннями на 24 грудня

          Апостол

          Друге Послання Апостола Павла до Тимотея 3, 16 – 4, 4.

          16. Сину Тимотею, все Писання надхненне Богом і корисне, щоб навчати, докоряти, наставляти, виховувати у справедливості, 17. щоб Божий чоловік був досконалий, до всякого доброго діла готовий.

          1. Заклинаю тебе Богом і Христом Ісусом, який має судити живих і мертвих, його приходом та його царством. 2. Проповідуй слово, наполягай вчасно і невчасно, картай, погрожуй, напоумляй з усією терпеливістю та наукою. 3. Бо настане час, коли люди не знесуть здорової науки, але за своїми похотями зберуть коло себе вчителів, щоб уприємнювати собі слух, 4. і від правди відвернуть вухо, а обернуться до байок.


          Євангеліє

          Лк. 98 зач.

          Євангеліє від Луки 19, 45-48.

          45. Одного разу, увійшовши в храм, Ісус став виганяти продавців, 46. кажучи до них:

          – Написано: дім мій – дім молитви, а ви з нього зробили печеру розбишак.

          47. І він щодня навчав їх у храмі. Первосвященики ж і книжники, та старшина народу шукали його вбити, 48. та не находили, що б йому зробити, бо ввесь народ, слухаючи його, горнувся до нього.

          __________

          У сучасному перенасиченому інформацією світі кожен може знайти собі не лише однодумців, але й “вчителів”, які зі шкури вилізуть аби лише відповідати усім вимогам “учнів”.

          Бо як і усе – продається інформація, знання. Як і усе – головне гарна упаковка, щоби зацікавити покупця. На жаль, дуже часто на тому й усе.

          Християнин покликаний свідчити про добру новину, а це означає також – дбати про порядок в своїй голові. Бо дуже часто, коли нам здається, що ми тримаємо ситуацію під контролем – насправді уже безвладні. Замість того, щоби використовувати потрібні інструменти і проголошувати слово Боже – ми самі нерідко ковтаємо наживку тих, хто здобуває з того вигоду.

          Не забуваймо, що багато сучасних гуру можуть і хочуть показати тисячі широких та легких шляхів до “щастя”, “до самого себе”. Але Ісусова порада була трохи, та ні – кардинально інша. Не шукаймо “байок”, щоби з головою у них поринати. Слова Божого достатньо для вирішення будь-якої проблеми.

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 11 липня
        • Святе Письмо з розважанням на 8 липня
        • Святе Письмо з розважанням на 7 липня
          • Оціни

            [ratemypost]