Святе Письмо з розважаннями на 1 травня

Читай також

  • Святе Письмо з розважаннями на 30 вересня
  • Святе Письмо з розважаннями на 22 лютого
  • Святе Письмо з розважаннями на 19 лютого
        • Святе Письмо з розважаннями на 1 травня

          Діяння Апостолів 5, 1-11.

          1. В тих днях один чоловік, на ім’я Ананія, з своєю жінкою Сафірою продав маєток 2. і сховав дещо з ціни, про що знала і його жінка; решту ж приніс і поклав до ніг апостолів. 3. Тоді Петро сказав:

          – Ананіє, чому то сатана наповнив твоє серце, щоб обманути Святого Духа і ховати частину ціни поля? 4. Хіба те, що ти мав, не твоє було, і коли його продав, гроші не були у твоїй владі? Чому ти зважився у своєму серці на той учинок? Ти обманув не людей, а Бога.

          5. Почувши ці слова, Ананія впав і вмер. Великий страх напав на усіх, що те чули.

          6. Тоді молодші встали, обгорнули його в полотно, взяли набік і поховали. 7. Через яких три години, не знаючи, що сталося, увійшла його жінка. 8. Озвався Петро до неї:

          – Скажи мені, чи ви за стільки й стільки продали поле? Вона відповіла:

          – Так, за стільки.

          9. Тоді Петро каже до неї:

          – Як же то так, що ви змовилися спокушати Господнього Духа? Ось ноги тих, що поховали твого чоловіка, на порозі; вони й тебе винесуть.

          10. І вмить та впала йому в ноги і вмерла. Коли молодші увійшли, застали її мертву і винесли її, і поховали біля її чоловіка. 11. Великий страх напав на всю Церкву і всіх, що це чули.

          __________

          Євангеліє від Йоана 5, 30 – 6, 2.

          30. Сказав Господь юдеям, які до нього прийшли: я суджу так, як чую, і суд мій справедливий, бо я шукаю не моєї волі, але волі того, хто послав мене.

          31. Коли б я свідчив сам за себе, свідоцтво моє було б недостовірне. 32. Але за мене свідчить інший, і я знаю, що свідоцтво, яким він за мене свідчить, вірне. 33. Послали ви були до Івана, і він свідчив правді. 34. Та я не потребую від людей свідоцтва, але кажу вам це, щоб ви спаслися. 35. Той був світич, що горить і світить, і ви бажали деякий час тішитись його світлом. 36. Та в мене свідоцтво більше, ніж Івана: діла, що Отець дав мені, щоб я зробив, – ці самі діла, що я роблю, свідчать про мене, що Отець мене послав. 37. І Отець, який послав мене, свідчить за мене, та ви ні голосу його не чули, ні виду його не бачили ніколи. 38. І не маєте слова його, яке б у вас пробувало; ви бо не віруєте в того, кого він послав.

          39. Розслідіть Писання, в яких, як гадаєте, маєте життя вічне. І вони свідчать за мене. 40. Але ви не бажаєте прийти до мене, щоб жити життям вічним.

          41. Я не приймаю слави від людей. Та я пізнав вас, що не маєте в собі любови до Бога. 43. Я прийшов в ім’я Отця мого, і ви мене не приймаєте; якби хто інший прийшов у власному імені, ви б його прийняли. 44. Як ви можете вірувати, коли ви славу один від одного приймаєте, а слави, яка від єдиного Бога, не шукаєте? 45. Не гадайте, що я віщуватиму вас перед Отцем; ось той, що вас винуватить: Мойсей, на якого ви надієтесь. 46. Бо якби ви вірили Мойсеєві: може б і мені вірили: про мене бо писав він. 47. Коли ж не вірите його писанням, як моїм словам повірите?

          1. По тому Ісус пішов на той бік Галилейського, тобто Тиверіядського моря. 2. Ішла за ним сила народу; бачили бо чуда, які він вчинив над недужими.


          Немає нічого прихованого від Бога. Хоча ми, люди, вперто хочемо думати, що все-таки можна “відвести” Божий погляд від тих чи інших вчинків.

          Але обманюємо ми самі себе. Смерть Ананія та його дружини – дуже цікава і сумна оповідь. Подружжя вирішило скласти пожертву, але немов не до кінця, продумавши, так би мовити, запасний план чи таємні дверцята. Намагались обманути Бога – і за це на них прийшла смерть.

          Іноді, щоби бути в очах інших бездоганними, ми обманюємо – самих себе, Бога, натягаємо маски, лукавимо. Але навіщо нам людська повага такою ціною. Чи варто=е воно того?

          Дбаймо про те, щоби чиста совість була нашим провідником, а не те, що подумають люди.

          Читай також

        • Святе Письмо з розважаннями на 30 вересня
        • Святе Письмо з розважаннями на 22 лютого
        • Святе Письмо з розважаннями на 19 лютого
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.

               

              Коментарі

              • Світлана    01.05.2020 о 13:31

                Історія Ананія і його дружина дуже мене вразила своєю правдивістю, маю на увазі, не сумніви в цю історію, але, яка вона очікувана в ситуаціі, якби ми насправді хоч трішечки увірували в Господа – по типу « О, Господи, ти таки є, що ж то буде», а паралельно трималися за то « коритце», яке ніби нас годує – та, дякувати Богу, на буде так, як ми собі думаємо, бо це нічого нам не дасть, ми не зрушимо з місця, сидячи на двох кріслах, а ось, спробувати повірити в Господа, як в джерело Любові, Правди, Справедливості, Добра, і стати на ноги, які спочатку майже самі не йдуть, та Господь піднесе, Він не дасть впасти. І постійне навязливе питання, що хтось має змінитися – якщо буде така Воля Божа, то зміниться кожний, і дякувати Господу за Його терпіння, за ласку, за турботу, і тяжко собі уявити, як можна витримати все, що було, що є, і що ще мусить бути, та люблячий Батько витримає все, заради спасіння своіх дітей, але, якщо ми хочемо бути в Його домі, ми повинні розуміти, що в Його домі є лише Любов і Правда