Святе Письмо з розважанням на 6 грудня

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 11 липня
  • Святе Письмо з розважанням на 8 липня
  • Святе Письмо з розважанням на 7 липня
        • Святе Письмо з розважанням на 6 грудня

          До Ефесян послання святого апостола Павла читáння.

          9. Браття, поводьтеся, як діти світла. Плід світла є в усьому, що добре, що справедливе та правдиве. 10. Шукайте пильно того, що Господеві подобається. 11. Не приставайте до безплідних діл темряви а радше їх ганіте, 12. бо що ті люди потай роблять, соромно й казати. 13. Все, що ганиться, стає явним у світлі, і все, що виявляється, стає світлом. 14. Тому говорить:

          «О ти, що спиш, прокинься,

          встань із мертвих,

          і Христос тебе освітить».

          15. Тож уважайте пильно, як маєте поводитися: не як немудрі, але як мудрі, 16. використовуючи час, бо дні лихі. 17. Тому не будьте необачні, але зрозумійте, яка Господня воля. 18. Не впивайтеся вином, що доводить до розпусти, але сповнюйтеся Духом. 19. Проказуйте між собою вголос псалми й гимни та духовні пісні, співайте та прославляйте у серцях ваших Господа.

          Євангеліє від Луки 12, 16-21.

          16. Сказав Господь притчу оцю:

          17. В одного багача земля вродила гарно. Почав він міркувати, кажучи сам до себе: що мені робити? Не маю де звести урожай мій.

          18. І каже:

          – Ось що я зроблю: розберу мої стодоли, більші побудую і зберу туди все збіжжя і ввесь мій достаток, 19. і скажу душі моїй: душе моя, маєш добра багато в запасі на багато років! Спочивай, їж, пий і веселися! 20. Бог сказав до нього:

          – Безумний, цієї ж ночі душу візьмуть у тебе, і те, що ти зібрав, кому воно буде?

          21. Отак воно з тим, хто збирає для себе, замість багатіти у Бога.


          Лк. 12, 20: «Безумний! Цієї ж ночі душу твою заберуть у тебе, а те, що ти зібрав, кому воно буде?»

          Дбаємо про добробут свій, своїх сімей, затишок в домі, щоб красиво виглядати, бути вбраними за модою. Інколи дбаємо так, ніби житимемо вічно, тому примножуємо невпинно й безмірно.

          Поза тим перестаємо бачити інших, якщо нема вигоди. Якщо людина не принесе нам якогось зиску, то навіть не вважаємо за потрібне звертати увагу. Байдужіємо до чужого болю, потреб, розпачу, забуваємо, що любов до ближнього має бути основою нашого життя і суттю перебування тут.

          Якщо дбати про те, щоб було добре не лише нам, а й тим, хто поруч, особливо, хто перебуває в скруті, то не було б голодних, знедолених, забутих. Інколи здається, що нам це не під силу, нехай роблять ті, хто має захмарні багатства. Та насправді, якщо принаймні спробувати допомагати мінімально — нагодувати, вбрати, поговорити, зігріти — цього вже багато.

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 11 липня
        • Святе Письмо з розважанням на 8 липня
        • Святе Письмо з розважанням на 7 липня
          • Оціни

            [ratemypost]