Святе Письмо з розважанням на 8 травня

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 21 квітня
  • Святе Письмо з розважанням на 20 квітня
  • Святе Письмо з розважанням на 14 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 8 травня

          Діянь святих апостолів читáння.

          11. В ті дні, тому що оздоровлений кривий тримався Петра й Івана, увесь народ, здивований, прибіг до них у притвор, званий Соломоновим. 12. Бачачи це, Петро промовив до народу:– Мужі ізраїльські! Чому дивуєтеся цьому? Чому ви дивитесь на нас, немов би ми вчинили власною силою і побожністю те, що цей ходить? 13. Бог Авраама, Ісаака і Якова, Бог отців наших, прославив слугу свого Ісуса, якого ви видали й відреклися перед Пилатом, коли цей присудив пустити його; 14. ви ж Святого і Праведного зреклися і просили, щоб вам помилувано чоловіка душогубця, 15. а Володаря життя вбили; якого Бог воскресив з мертвих, чому ми свідки. 16. І вірою в його ім’я, власне його ім’я скріпило цього, що ви бачите й знаєте, і віра, що через нього, дала йому повне видужання перед усіма вами.

          Першого соборного послання святого апостола Петра читáння.

          6. Браття, смирiться під могутньою Божою рукою, щоб він підняв вас угору своєчасно. 7. Усяку журбу вашу покладіть на нього, бо він піклується вами.

          8. Будьте тверезі й чувайте. Противник ваш, диявол, ходить навколо вас. як лев ревучий, шукаючи, кого б пожерти. 9. Противтеся йому, сильні вірою, відаючи, що таких самих страждань зазнають і брати ваші скрізь по світі. 10. Бог ж усякої благодаті, що вас покликав до вічної своєї слави у Христі, він сам, коли постраждаєте трохи, удосконалить вас, утвердить, зміцнить, поставить твердо. 11. Йому слава й сила на віки віків. Амінь.

          12. Пишу вам це коротко через Сильвана, вірного, як знаю, брата, наставляючи вас і свідчачи вам, що то правдива благодать Божа, в якій ви стоїте. 13. Вітає вас Церква що у Вавилоні. вибрана з вами, і Марко, мій син. 14. Вітайте один одного цілунком любови.

          Мир вам усім, що у Христі.

          Від Йоана святого Євангелія читáння.

          22. В той час вирушив Ісус зі своїми учнями у Юдейський край і пробував там із ними, і христив. 23. Іван теж христив, в Еноні біля Салиму, бо там було багато води. І приходили туди і христилися. 24. Ще бо не вкинули були Івана у темницю.

          25. І от знялася суперечка між учнями Івана та юдеями про очищення. 26. Прийшли вони до Івана й кажуть йому:

          – Учителю, той, що був із тобою по той бік Йордану і про якого ти свідчив – он він христить, і всі йдуть до нього.

          27. Іван у відповідь промовив:

          – Не може чоловік нічого взяти, коли йому не дано з неба. 28. Самі ви свідчите мені, що я сказав: я не Христос, але мене послано поперед нього. 29. У кого молода, той – молодий. Дружба молодого, що стоїть і слухає, радіє вельми голосом молодого. Така й моя радість, яка тепер сповнилася. 30. Йому треба рости, мені ж – маліти.

          31. Хто з висоти приходить, той – над усіма. Хто з землі, той земний, і говорить по-земному. Та хто з неба приходить, той над усіма. 32. Що бачив і що чув, про те він свідчить, та свідоцтва його ніхто не приймає. 33. Хто прийняв його свідоцтво, той ствердив, що Бог правдивий.

          Від Марка святого Євангелія читáння.

          7. В той час покликав Ісус дванадцятьох і став їх посилати по двох, даючи їм владу над нечистими духами. 8. І наказав їм, щоб нічого не брали на дорогу, крім самої палиці, ні хліба, ні торбини, ні грошей у гаманець; 9. щоб обувалися в сандали й не вдягалися в дві одежі.

          10. І говорив їм:

          – До якого б дому ви не ввійшли, там пробувайте аж поки не вийдете звідти. 11. А коли в якому місці вас не приймуть і не слухатимуть вас, виходячи звідтіль обтрусіть і порох з ваших ніг на свідоцтво їм.

          12. Вони вийшли і проповідували покаяння, 13. виганяли численних бісів і намащували олією чимало хворих та оздоровлювали їх.


          Діяння Апостолів 3, 14: “Ви ж Святого і Праведного зреклися і просили, щоб вам помилувано чоловіка душогубця”

          Йти за натовпом – найпростіше, що можна зробити. Найгірше, що можна зробити. Найстрашніше, що можна зробити.

          Натовпи – безликі й особливо жорстокі. Пригадайте, чи були натовпи, які чинили колектине добро. Та точно були натовпи, які винищували, змітали і кричали: “Розпни!”.

          Уявіть цих людей поодинці. Хіба мали б вони сміливість отак віддати когось на смерть, не кажучи вже про Того, кого ще кілька днів перед тим зустрічали, вітаючи “Осанна”, Того, хто вчив любити? Хіба була б їх злість так безпричинно помножена, якби знали, що їх слово має вагу, що їх вигук здатен вбити.

          Йти за натовпом – втратити людську подобу, забути, що ти народжений зі світла любові…

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 21 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 20 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 14 квітня
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.