Святе Письмо з розважаннями на 10 липня

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 11 липня
  • Святе Письмо з розважанням на 8 липня
  • Святе Письмо з розважанням на 7 липня
        • Святе Письмо з розважаннями на 10 липня

          До Римлян послання святого апостола Павла читáння.

          28. Браття, ми вважаємо, що чоловік оправдується вірою, без діл закону. 29. Хіба Бог – тільки юдеїв, а не й поган? Авжеж, і поган, 30. бо є лиш один Бог, що оправдує обрізаних завдяки вірі і необрізаних через віру. 31. То значить, отже, що ми вірою касуємо закон? Ні, навпаки, ми його стверджуємо.

          1. Що. отже, скажемо, найшов Авраам, наш праотець, по тілу? 2. Бо коли Авраам оправдався ділами, він має похвалу, але не перед Богом. 3. Що бо говорить Писання? Повірив Авраам Богові, і це йому було пораховано за оправдання.

          Від Матея святого Євангелія читáння.

          24. Сказав Господь: Кожен, хто слухає оці слова й виконує їх, подібний до розумного чоловіка, що збудував свій дім на скелі. 25. Полилася злива, розлились потоки, подули вітри й натиснули на той дім, та він не повалився, бо був збудований на скелі.

          26. А кожний, хто слухає оці мої слова й не виконує їх, подібний до необачного чоловіка, який збудував свій дім на піску. 27. Полилась злива, розлились потоки, подули вітри й ударили на той дім, і він повалився, і руїна його була велика.

          28. І як Ісус скінчив ці слова, народ не міг надивуватись його навчанню, 29. бо він навчав їх як повновладний, а не як їхні книжники.

          1. Коли ж Ісус зійшов з гори, за ним ішла слідом сила народу. 2. І приступив до нього прокажений, вклонивсь йому і мовив:

          – Господи, коли хочеш, можеш мене очистити.

          3. Ісус простягнув руку й доторкнувся до нього, кажучи:

          – Хочу, очисться!

          І він негайно ж очистився від прокази. 4. Ісус промовив до нього:

          – Гляди, не кажи нікому; іди, покажися священикові й принеси дар, приписаний Мойсеєм, їм на свідоцтво.

          ___

          Як часто ми звертаємося до Бога у своїх молитвах з проханнями? Мабуть, щодня.

          І здебільшого наші прохання – це “я хочу, щоб”. Ми просимо Бога, але при тому навіть не згадуємо запитати Його, чи хоче Він нам допомогти.

          Нещасний прокажений падає ниць і благає про зцілення. Так, безумовно, він дуже цього хоче, але каже: зціли, якщо хочеш. Іншими словами, Твоя воля і Твоє бажання, Господи, є передусім. Не моє бажання.

          Ця особлива історія чуда показує нам, наскільки важливо бути у вірі смиренним, довіряючи Богові все і завжди, як важливо поставити Бога на чільне місце, а не себе. Бо ми занадто часто служимо якраз собі, а не Творцеві, чуємо себе, а не Його голос.

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 11 липня
        • Святе Письмо з розважанням на 8 липня
        • Святе Письмо з розважанням на 7 липня
          • Оціни

            [ratemypost]