Святе Письмо з розважанням на 15 січня

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 14 квітня
  • Святе Письмо з розважанням на 13 квітня
  • Святе Письмо з розважанням на 7 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 15 січня

          До Тимотея першого послання святого апостола Павла читáння.

          1 Тим. 284 зач.; 3, 14 – 4, 5.

          14. Сину Тимотею, пишу тобі це, надіючися, що незабаром прийду до тебе. 15. Коли ж забарюся, то щоб ти знав, як слід поводитися в домі Божім, в Церкві Бога живого, яка є стовпом та основою правди. 16. Воно всім відомо, що тайна побожности велика:

          Він об’явився у тілі,

          був засвідчений Духом,

          показався ангелам,

          був проповідуваний поганам,

          у нього увірували у світі,

          він вознісся у славі.

          1. Дух виразно каже, що за останніх часів деякі відступлять від віри і пристануть до духів обманливих і навчань бісівських; 2. зведені лицемірними брехунами з таврованою совістю, 3. вони заборонятимуть одружуватися й велітимуть стримуватися від страв, що Бог сотворив для вірних і для тих, які пізнали правду, щоб їх їсти з подякою. 4. Бо всяке Боже сотворіння добре, і не слід нічого відкидати, коли його з подякою приймати, 5. бо воно освячується словом Божим і молитвою.

          Від Матея святого Євангелія читáння.

          Мт. 5 зач. 3, 1-11.

          1. В той час з’явивсь Іван Христитель і проповідував у пустині Юдейській. 2. Він говорив: Покайтесь, бо наблизилося царство небесне. 3. Це той, про якого говорив пророк Ісая, кажучи:

          Голос вопіющого в пустині:

          приготуйте Господню дорогу,

          вирівняйте стежки його.

          4. Сам же Іван мав одежу з верблюжого волосу й ремінний пояс на крижах у себе; їжа ж його була – сарана й дикий мед.

          5. Тоді виходили до нього Єрусалим і вся Юдея, і вся околиця йорданська, 6. і приймали хрищення від нього в ріці Йордані, сповідаючись у своїх гріхах. 7. Побачивши, що сила фарисеїв та садукеїв іде на хрищення до нього, він до них мовив:

          – Гадюче кодло! Хто вас навчив тікати від наступаючого гніву? 8. Принесіть же плід, гідний покаяння, 9. і не гадайте, що можете самі собі казати: маємо за батька Авраама. Кажу бо вам, що Бог з цього каміння може збудити дітей Авраама. 10. Сокира вже при корінні дерев: кожне дерево, що не приносить доброго плоду, зрубають і в вогонь кинуть.

          11. – Я вас хрищу водою на покаяння, а той, хто йде за мною, від мене потужніший; я негідний носити йому взуття. Він вас христитиме Духом Святим і вогнем.


          Матея 3, 3: “Приготуйте Господню дорогу, вирівняйте стежки його”.

          Прислужитися комусь, стати для когось не просто подорожнім у житті чи в якійсь ситуації, а бути надійною опорою, тим, хто зможе підкласти плече, коли складно, бути тим, хто за будь-яких обставин залишиться з тобою.

          Бути слугою Господа – це передовсім нести свідчення Його любові. Здається, що це легко, та насправді – це потребує неабияких зусиль і не для того, щоб змінити середовище, всіх довкола, достукатися в якийсь особливий спосіб до них, але, щоб змінити себе, свою свідомість.

          Знаєте. кажуть: зміни починаються з тебе. А ви помічали, як насправді змінюється погляд на якусь ситуацію лише від того, що змінюєте своє сприйняття її?

          Не шкодуйте ані часу, ані зусиль, щоб продемонструвати, як це, коли ти усвідомлюєш, що тебе полюбив Бог, що він обрав тебе для служіння іншим через послух Йому.

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 14 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 13 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 7 квітня
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.