Святе Письмо з розважанням на 14 лютого

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 24 березня
  • Святе Письмо з розважанням на 23 березня
  • Святе Письмо з розважанням на 17 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 14 лютого

          Другого соборного послання святого апостола Петра читáння.

          2 Пт. 66 зач.; 1, 20 – 2, 9.

          20. Улюблені, насамперед знайте, що ніяке пророцтво Писання не допускає особистого тлумачення. 21. Бо ніколи пророцтво не було проголошене з волі людини, лише, надхненні Святим Духом, промовляли святі люди послані від Бога.

          1. Були, однак, у народі й пророки неправдиві, як і між вами будуть учителі ложні, що введуть погубні єресі і, відрікшися Владики, що відкупив їх, наведуть на себе наглу погибіль. 2. Сила людей піде за їхньою розбещеністю, і через них дорога правди буде зневажатися. 3. Вони зажерливо оманними словами торгуватимуть вами; засуд на них уже здавна не бариться, і погибіль не дрімає.

          4. Бо коли Бог не пощадив ангелів, що були согрішили, але кинув у пекло й запроторив їх у темну безодню, тримати їх на суд, 5. і коли він не пощадив старовинного світу, зберігши лише вісім душ, з яких був Ной, проповідник правди, і навів потоп на світ безбожних, 6. і коли він, щоб дати приклад майбутнім безбожникам, міста Содому і Гомору спалив і засудив їх на збурення, 7. і коли він вирятував праведного Лота, що уболівав над розбещеною поведінкою беззаконників, 8. бо праведник, живучи між ними й чуючи та дивлячись на учинки беззаконників, мучився день-у-день праведною душею, – 9. Господь знає, як визволяти побожних від спокуси, неправедних же, призначених для кари, тримати на день суду

          Від Марка святого Євангелія читáння.

          Мр. 59 зач. 13, 9-13.

          9. Сказав Господь своїм учням: Вважайте на себе самих: вас видадуть на суди, битимуть по синагогах, ставитимуть перед правителями та царями ради мене – їм на свідоцтво. 10. Треба, щоб євангеліє проповідувалось спершу всім народам. 11. І коли вестимуть вас, щоб видати, не клопочіться, що будете говорити, лише кажіть те, що дасться вам у ту годину; не ви бо говоритимете, а Дух Святий. 12. Брат видасть на смерть брата, батько – дитину. Діти повстануть на батьків і смерть їм заподіють. 13. І ненавидітимуть вас усі за моє ім’я. Та хто витримає до кінця – той спасеться.


          Друге Петра 2, 9: “Господь знає, як визволяти побожних від спокуси, неправедних же, призначених для кари, тримати на день суду”.

          Ми – вразливі. І, що більше нам здається, що стаємо самодостатніми, що знаємо відповіді на безліч запитань і вміємо зарадити у найскладніших ситуаціях, то легше піддаємося спокусі гріха.

          Чому?

          Бо здається, що маємо вже достатньо заслуг, щоб дозволити собі маленьку людську слабкість.

          Бо здається, що так, через якесь гріхопадіння, зможемо краще зрозуміти, чи це дійсно нам зашкодить, чи зміниться наше життя на гірше.

          Бо так, ніби кидаємо виклик своїй вірі й пробуємо: вистоїмо чи ні. А потім… Ну, так живуть й інші та й нічого страшного не трапляється…

          Відчуваючи небезпеку гріхопадіння, просімо Бога, щоб повів за Собою – Він знає шляхи, якими відведе нас нас від гріха.

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 24 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 23 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 17 березня
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.