Святе Письмо з розважанням на 29 липня

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 14 квітня
  • Святе Письмо з розважанням на 13 квітня
  • Святе Письмо з розважанням на 7 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 29 липня

          До Корінтян першого послання святого апостола Павла читáння.

          1 Кор. 139 зач.; 7, 35 – 8, 7.

          35. Браття, кажу це на вашу користь, не щоб накинути на вас петлю, але щоб ви гідно та ревно трималися Господа.

          36. Коли ж хто думає, що він негоже чинить супроти дівиці своєї, якщо дозволить їй перецвісти, і рішив щось робити, нехай робить, що хоче, він не грішить; нехай вона виходить заміж. 37. Але коли хто твердо стоїть при своїй думці, і без примусу, маючи владу робити, що хоче, рішив у своїм серці берегти свою дівицю, він робить добре. 38. Тому той, хто віддає свою дівчину заміж, робить добре, та той, хто не віддає, робить ще краще.

          39. Жінка прив’язана до свого чоловіка, поки живе чоловік. Коли ж чоловік умре, вона вільна, за кого хоче, вийти заміж, аби лише у Господі це було. 40. Однак, на мою гадку, вона буде щасливіша, коли зостанеться такою. Думаю, що і я маю Духа Божого.

          1. Що ж до ідоложертовного м’яса, всі ми відаємо, що маємо знання; знання ж роздуває, але любов будує. 2. Коли хто думає собі, що він що знає, той ще не знає, як слід знати. 3. Як хто любить Бога, той Богові милий. 4. Отже, відносно їди ідоложертовного м’яса, ми знаємо, що ідол є ніщо у світі і що немає іншого Бога, крім єдиного. 5. Бо хоч і є так звані боги, чи то на небі, чи на землі, – їх бо і чимало, тих богів, та чимало тих панів, – 6. для нас, однак, в лиш один Бог Отець, від якого все і для якого ми; і один Господь Ісус Христос, через якого усе, і ми через нього.

          7. Та не всі мають це знання. Деякі, з привички до ідолів, понині їдять м’ясо як ідоложертовне, і совість їхня, тому що слабка, скверниться.

          Від Матея святого Євангелія читáння.

          Мт. 63 зач. 15, 29-31.

          29. В той час прийшов Ісус до Галилейського моря і зійшов на гору й сів там. 30. Сила народу прийшла тоді до нього, що мали при собі кривих, калік, сліпих, німих, чимало й інакших, та й клали їх до його ніг. і він зціляв їх.

          31. І дивувались люди, бачачи, що німі говорять, каліки одужують, криві ходять і сліпі бачать. І прославляли Бога Ізраїля.


          1 Корінтян 7, 6: “Для нас, однак, є лиш один Бог Отець, від якого все і для якого ми; і один Господь Ісус Христос, через якого усе, і ми через нього.”

          Постав Бога в центр свого сьогодні. Залиши свій поспіх, залиши суєту і тривоги, щоб просто побути з Ним мовчки.

          Надай своєму життю нових сенсів, виділяючи щодня трохи часу на Того, Хто створив цей час, це життя, тебе, мене і кожного.

          Зупинися, щоб бути повністю саме в тому моменті, коли Він буде з тобою говорити чи мовчати, коли в твоєму бутті народяться не лише відповіді, а й питання.

          Зупинися зараз, щоб знати, яким буде твій наступний крок.

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 14 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 13 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 7 квітня
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.