Святе Письмо з розважанням на 22 серпня

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 24 березня
  • Святе Письмо з розважанням на 23 березня
  • Святе Письмо з розважанням на 17 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 22 серпня

          До Корінтян другого послання святого апостола Павла читáння.

          Ряд.: 2 Кор. 171 зач.; 2, 4-15.

          4. Браття, моя радість, радість усіх вас. З великого бо горя та туги серця писав я вам, і крізь ревні сльози, не щоб ви сумували, але щоб знали мою любов до вас надмірну.

          5. Коли ж хто засмутив, не мене засмутив, але – щоб не перебільшувати – трохи вас усіх. 6. Досить такому тієї кари, яку наклала більшість; 7. так що, навпаки краще вам простити та втішити його, щоб надто великий смуток не зламав його. 8. Тому благаю вас: покажіть йому любов. 9. На те бо я і написав вам, щоб випробувати вас, чи ви слухняні в усьому. 10. Кому, отже, прощаєте, то і я прощаю; бо коли я простив, оскільки мав я щось прощати, то ради вас зробив те перед лицем Христовим, 11. щоб нам не впасти жертвою сатани, бо каверзи його нам відомі добре.

          12. Прибув ото я в Троаду, щоб проповідувати євангеліє Христове, та хоч двері були мені відчинені в Господі, 13. я не мав спокою для свого духа, бо не найшов там Тита, брата мого, і, попрощавшися з ними, пішов у Македонію.

          14. Богові ж дяка, який завжди дає нам брати участь у його побідоноснім ході у Христі і через нас на кожному місці виливає запах свого знання. 15. Бо ми для Бога – пахощі Христові серед тих, що спасаються, і серед тих, що гинуть.

          Діянь святих апостолів читáння.

          Ап.: Ді. 2 зач.; 1, 12-17; 21-26.

          12. В той час вернулися апостоли в Єрусалим з гори, яка зветься Оливною, що близько Єрусалиму – день ходи в суботу. 13. Увійшовши в місто, зійшли на горницю, де вони пробували: Петро і Іван, Яків і Андрій, Филип і Тома, Вартоломей і Матей, Яків Алфеїв і Симон Зилот та Юда, син Якова. 14. Всі вони пильно й однодушно були на молитві разом з жінками і Марією, матір’ю Ісуса, та з його братами.

          15. Тими днями Петро, вставши серед братів, яких зібралось було разом близько ста двадцяти, мовив:

          16. – Мужі брати! Треба було, щоб збулося Писання, що Дух Святий прорік був устами Давида про Юду, який став проводирем тих, що схопили Ісуса. 17. Він був зачислений до нас і прийняв частку служби цієї.

          21. Треба, отже, щоб із цих мужів, що сходились з нами ввесь той час, коли Господь Ісус жив з нами, 22. почавши від хрищення Івана аж до дня, коли він від нас вознісся, щоб один з них був разом з нами свідком його воскресіння.

          23. І поставили двох: Йосифа, що зветься Варсавою, на прізвише Юст, і Матія. 24. І, помолившись, сказали:

          – Ти, Господи, всіх серцезнавче, вкажи, кого з цих двох ти вибрав, 25. щоб узяти місце тієї служби й апостольства, від якого відпав Юда, щоб іти на своє місце.

          26. І кинули жереб, і жереб упав на Матія, і його зараховано до одинадцятьох апостолів.

          Від Матея святого Євангелія читáння.

          Ряд.: Мт. 94 зач. 23, 13-22.

          Сказав Господь юдеям, що до нього прийшли:

          13. Горе вам, книжники та фарисеї, лицеміри, що людям замикаєте царство небесне! Самі не входите й не дозволяєте ввійти тим, які бажали б увійти.

          14. Горе вам, книжники та фарисеї, лицеміри, що поїдаєте доми вдовиць і на показ довго молитесь; тим ще тяжчий приймете засуд.

          15. Горе вам, книжники та фарисеї, лицеміри, що проходите море й землю, щоб придбати одного новонаверненого, і коли найдете, робите його удвоє більше, ніж ви, гідним пекла.

          16. Горе вам, сліпі проводирі, що кажете: хто кленеться храмом, це – нічого; а хто кленеться золотом храму, той винуватий. 17. Нерозумні й сліпі! Що більше – золото чи храм, який освячує золото? 18. І хто кленеться жертовником, це – нічого; хто ж кленеться даром, що на ньому, той винуватий. 19. Сліпі! Що більше? Дар чи жертовник, який освячує дар? 20. Хто кленеться жертовником, той кленеться ним і всім тим, що на ньому. 21. І хто кленеться Храмом, той кленеться ним і Тим, хто живе в ньому. 22. І хто кленеться небом, той кленеться Божим престолом і Тим, хто сидить на ньому.

          Від Луки святого Євангелія читáння.

          Ап.: Лк. 40 зач. 9, 1-6.

          1. В той час Ісус, скликавши дванадцятьох учнів своїх, дав їм силу і владу над усіма бісами, і зціляти недуги; 2. тоді послав їх проповідувати царство Боже й лікувати недужих. 3. Він до них промовив:

          – Нічого не беріть у дорогу: ні палиці, ні торби, ні хліба, ні грошей, ані дві одежі не майте. 4. В яку хату ви не увійшли б, там пробувайте, покіль не вийдете. 5. А як хто вас не прийме, виходячи з того міста, обтрусіть порох з ніг ваших На свідоцтво проти них.

          6. І вийшли вони та, ходячи по селах, звіщали добру новину і оздоровляли всюди.


          2 Корінтян 2, 14: ”Богові ж дяка, який завжди дає нам брати участь у його побідоноснім ході у Христі”

          Вміти дякувати за все, що маємо в житті – це, мабуть, чи не найважливіша запорука нашого щастя. Бо це вміння вчить вбачати навіть у випробуваннях, у викликах позитив, вміння цінувати кожну хвилину, всіх, хто з’являється в нашому житті, чи хто, через різні обставини, йде від нас.

          Подячні молитви, ранок, який починається словами: “Дякую, Господи, за спокійну ніч і можливість розпочати новий день” – це вже крок до того, що все буде добре, що навіть тоді, коли щось піде не так, як би нам хотілося, ми все ж зможемо радіти і почуватися щасливими.

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 24 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 23 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 17 березня
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.