Святе Письмо з розважанням на 26 серпня

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 24 березня
  • Святе Письмо з розважанням на 23 березня
  • Святе Письмо з розважанням на 17 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 26 серпня

          До Корінтян другого послання святого апостола Павла читáння.

          2 Кор. 177 зач.; 4, 13-18.

          13. Браття, маючи той самий дух віри, про який написано: Я вірував, тому й говорив, і ми віруємо, тому й говоримо; 14. бо знаємо, що той, хто воскресив Господа Ісуса, воскресить і нас з Ісусом і поставить з вами побіч себе. 15. Бо все це ради вас, щоб благодать, множачись через багатьох збагатила дяку на славу Божу.

          16. Ось чому ми не втрачаємо відваги: хоч наша зовнішня людина занепадає, та наша внутрішня обновлюється день-у-день. 17. Бо те, що одну мить триває, наше легке страждання, готує нам вічну вагу слави понад усяку міру, 18. нам, що дивимося не на видиме, а на невидиме: видиме бо дочасне, а невидиме – вічне.

          Від Матея святого Євангелія читáння.

          Мт. 100 зач. 24, 27-33; 42-51.

          Сказав Господь своїм учням:

          27. Як блискавка, що на сході блисне і вмить аж на самім заході сяє, так буде й прихід Сина чоловічого. 28. Де бо є труп, там і орли зберуться.

          29. Негайно по тих днях скорботних сонце затьмиться, місяць не дасть більше свого блиску, зорі падатимуть, з неба і захитаються небесні сили. 30. Тоді на небі з’явиться знак Сина чоловічого, і тоді усі племена землі битимуть себе у груди й побачать Сина чоловічого, коли він приходитиме на небесних хмарах з потугою та славою великою. 31. Він пошле своїх ангелів із сурмою вельми голосною, і ті зберуть вибраних його з чотирьох вітрів, від одного аж до другого кінця неба.

          32. Від смоковниці навчіться притчі. Коли віття її стає м’яке й вона виганяє листя, ви знаєте, що близько літо. 33. Отак і ви: коли це все побачите, знайте, що він уже близько при дверях.

          42. Чувайте, отже, бо не знаєте, якого дня Господь ваш прийде. 43. Знайте те, що коли б господар відав, у яку сторожу прийде злодій, пильнував би і не дав би підкопати свого дому. 44. Тому й ви будьте готові, бо Син чоловічий прийде тієї години, про яку ви й не думаєте.

          45. Хто є вірний та мудрий слуга, якого пан настановив над челяддю своєю давати їм поживу у свій час? 46. Щасливий той слуга, як його пан, вернувшися, найде його при роботі. 47. Істинно кажу вам, що він поставить його над усім своїм маєтком.

          48. Коли ж той злий слуга скаже в своєму серці: мій пан бариться 49. і почне бити своїх товаришів-слуг, їсти та пити з п’яницями, 50. пан того слуги прийде в день, якого він не сподівається, 51. і в годину, якої він не знає, і розітне його надвоє і долю його покладе з лицемірами. Там буде плач і скрегіт зубів.


          Матея 24, 42: “Чувайте, отже, бо не знаєте, якого дня Господь ваш прийде”

          Пізнати Бога… Багато з нас про це навіть не задумується. Віра, яку нам передають із покоління в покоління з одного боку має міцну основу, та з іншого – не стає глибшою. Віримо здебільшого, бо так нам сказали.

          Інші ж, навпаки, стараються докопатися до глибин і в своїй скрупульозності гублять сутність віри і сутність Бога. Бо… багато що незрозуміло і ще щось нелогічне.

          Пізнати Бога… Це має бути природне бажання кожного. Та кожен має Його знаходити у своєму житті, своїми шляхами. І не настільки важливо, яка теорія ляже в основу цього пізнання, як те, які саме вияви Його присутності зуміємо відчитати і вкорінити.

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 24 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 23 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 17 березня
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.