Святе Письмо з розважанням на 23 жовтня

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 21 квітня
  • Святе Письмо з розважанням на 20 квітня
  • Святе Письмо з розважанням на 14 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 23 жовтня

          До Корінтян другого послання святого апостола Павла читáння.

          2 Кор. 194 зач.; 11, 31 – 12, 9.

          31. Браття, Бог і Отець Господа Ісуса – він благословен вовіки! – знає, що я не говорю неправди. 32. В Дамаску правитель царя Арети стеріг місто дамаскинян, щоб мене схопити, 33. але мене спущено через віконце у коші по мурі і я втік з його рук.

          1. Чи треба хвалитися? Воно не личить. Та я перейду до видінь і до об’явлень Господніх. 2. Знаю чоловіка в Христі, що чотирнадцять років тому, – чи то в тілі, не знаю, чи то без тіла, не знаю, Бог знає, – був узятий до третього неба. 3. І знаю, що той чоловік – чи в тілі, чи без тіла, не знаю, Бог знає, – 4. був узятий у рай і чув слова невимовні, яких не можна людині висловити. 5. Таким буду хвалитися, собою ж не буду хвалитися, хіба лиш моїми немочами. 6. Коли ж я схочу хвалитися, не буду безумний, бо скажу правду; але стримуюся, щоб про мене хто не сказав більше, ніж у мені бачить або від мене чує.

          7. І щоб я не загордів надзвичайними об’явленнями, дано мені колючку в тіло, посланця сатани, щоб бив мене в лице, щоб я не нісся вгору. 8. Тричі благав я Господа, щоб той від мене відступився, 9. та він сказав мені: «Досить тобі моєї благодаті, бо моя сила в немочі показується». Найкраще, отже, хвалитимуся скоріше моїми немочами, щоб у мені Христова сила пробувала.

          ід Луки святого Євангелія читáння.

          Лк. 26 зач. 6, 31-36.

          31. Сказав Господь: Як бажаєте, щоб вам чинили люди, чиніть їм і ви так само.

          32. Коли ви любите тих, що вас люблять, яка ваша заслуга? Таж бо й грішники люблять тих, що їх люблять. 33. I коли чините добро тим, що вам чинять, яка ваша заслуга? І грішники те саме чинять. 34. І коли ви позичаєте тим, від кого маєте надію назад узяти, яка ваша заслуга? Адже і грішники грішникам позичають, щоб відібрати від них рівне. 35. Ви ж любіть ворогів ваших, добро чиніте їм і позичайте, не чекаючи назад нічого, і велика буде ваша нагорода, і будете синами Всевишнього, бо він добрий для невдячних і злих. 36. Будьте милосердні, як і Отець ваш милосердний.


          Луки 6, 31-36. «І як бажаєте, щоб вам чинили люди, чиніть їм і ви так само».

          Можна скільки завгодно доводити свою правоту, важливість, тиснути своїм досвідом, та якщо людина не вміє з любов’ю ставитися до інших – це все даремне. Бог нам подає прекрасну матрицю побудови взаємин – лише через повагу і любов, лише через доброту ми зможемо завоювати прихильність інших.

          Зрештою, переконана, що кожен. прагне доброго ставлення до себе. Тож, відповідно – з добротою і любов’ю кожен із нас мав би ставитися і до всіх, хто за різних обставин з’являється у нашому житті.

          “Любіть ближнього свого, як самого себе”, “як бажаєте, щоб вам чинили люди, чиніть їм і ви так само” – хіба це не золоті правила стосунків?

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 21 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 20 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 14 квітня
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.