Святе Письмо з розважанням на 20 листопада

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 24 березня
  • Святе Письмо з розважанням на 23 березня
  • Святе Письмо з розважанням на 17 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 20 листопада

          Послання Апостола Павла до Ефесян 2, 4-10.

          4. Браття, Бог, багатий милосердям, з великої своєї любови, якою возлюбив нас, 5. мертвих нашими гріхами, оживив нас разом із Христом: благодаттю ви спасені! 6. І разом з ним воскресив нас, і разом посадив на небі у Христі Ісусі, 7. щоб у віках грядущих він міг показати надзвичайне багатство своєї благодаті у своїй доброті до нас у Христі Ісусі. 8. Бо ви спасені благодаттю через віру. І це не від нас: воно дар Божий. 9. Не від діл, щоб ніхто не міг хвалитися. 10. Бо ми його сотворіння, сотворені у Христі Ісусі для добрих діл, які Бог уже наперед був приготував, щоб ми чинили.

          Євангеліє від Луки 8, 26-39.

          26. В той час прийшов Ісус у Герасин-околицю, що проти Галилеї. 27. Як Ісус вийшов на берег, попався йому назустріч один чоловік з міста, що мав бісів. Він з давнього часу не носив одежі й мешкав не в хаті, а в гробах. 28. Побачивши Ісуса, він закричав, припав йому до ніг і сказав сильним голосом:

          – Що мені і тобі, Ісусе, сину Бога Всевишнього? Благаю тебе, не муч мене!

          29. Він бо велів нечистому духові вийти з чоловіка. Дух той часто хапав чоловіка, і його тоді в’язали кайданами та ланцюгами і стерегли, та він трощив окови, і демон гонив його по пустинях. 30. Ісус спитав його:

          – Як тобі на ім’я?

          – Леґіон – відповів той, багато бо бісів увійшло в нього.

          31. І вони благали його, щоб він не велів їм іти в безодню. 32. Було ж там велике стадо свиней, що паслося на горі, і демони просили його, щоб він дозволив їм увійти в них. Він дозволив їм. 33. Вийшли демони з чоловіка, увійщли в свиней, і кинулося стадо з кручі в озеро й потонуло. 34. Побачивши, що сталося, пастухи кинулись урозтіч і розповіли про це в місті та по селах. 35. І вийшли люди подивитися, що сталось. Прибули вони до Ісуса й найшли, що чоловік, з якого вийшли біси, сидів при ногах Ісуса, одягнений та при умі – і злякались. 36. Наочні свідки їм розповіли, як вилікувався біснуватий. 37. Тоді все населення герасинської округи почало його просити, щоб відійшов від них, бо великий страх огорнув їх. І він увійшов до човна й вернувся. 38. А чоловік, з якого вийшли біси, просив Ісуса, щоб бути а ним, але він відпустив його, кажучи:

          39. – Вернися додому й розкажи все, що Бог зробив тобі.

          Пішов той, сповіщаючи по всьому місті, що Ісус зробив йому.


          Ефесян 2, 4-5: ” Браття, Бог, багатий милосердям, з великої своєї любови, якою возлюбив нас,  мертвих нашими гріхами, оживив нас разом із Христом: благодаттю ви спасені!”

          Ми вимогливі до людей, яких впускаємо в своє життя. Вони повинні володіти певними рисами характеру, манерами, бути уважними до нас і зважати на те, щоб нам було з ними комфортно. Бо за інших обставин відбувається своєрідне протистояння, взаємини не складаються і ми розуміємо, що з цією людиною нам не по дорозі.

          А уявіть, якби Господь відбирав за таким самим принципом. Не обдаровував своєю любов’ю і опікою кожного, а встановлював рамки, хто достойний, а хто – ні.

          Ми, кожен, хто йде з любов’ю до Бога. І той, хто блукає в своїй непевності, чи ж навіть загубився у гріхах, має можливість бути біля Небесного Батька. З власної волі. Через свій вибір. Бо кожен із нас спасенний безмежною жертвою і через любов Ісуса Христа.

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 24 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 23 березня
        • Святе Письмо з розважанням на 17 березня
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 5 / 5. Vote count: 10

            No votes so far! Be the first to rate this post.