Святе Письмо з розважанням на 23 січня

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 14 квітня
  • Святе Письмо з розважанням на 13 квітня
  • Святе Письмо з розважанням на 7 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 23 січня

          Послання до Євреїв 4, 14 – 5, 10.

          14. Маючи, отже, великого архиєрея, що пройшов небо, Ісуса, Божого Сина, тримаймося твердо віровизнання. 15. Бо ми не маємо такого архиєрея, який не міг би співчувати нашим недугам; він бо зазнав усього подібно, як і ми, крім гріха. 16. Приступім, отже, з довір’ям до престолу благодаті, щоб отримати милость і найти благодать для своєчасної помочі.

          1. Кожен бо архиєрей, узятий з-між людей, настановляється для людей у справах Божих, щоб приносив дари та жертви за гріхи, 2. щоб міг співчувати нетямущим та тим, що заблудили, бо й сам він ввесь у немочах, 3. і тому має як за людей, так і за себе самого приносити жертви за гріхи. 4. Достоїнства ж цього ніхто не бере собі, але той, хто покликаний Богом, як Арон.

          5. Так і Христос не сам собі присвоїв славу стати архиєреєм, бо вона від того, який до нього мовив:

          Син мій єси,

          я сьогодні родив тебе.

          6. Як і на іншому місці каже:

          Ти священик навіки

          по чину Мелхиседека.

          7. Він за днів свого тілесного життя приніс був молитви і благання з великим голосінням та слізьми до того, який міг його спасти від смерти, і він його вислухав за благочестя; 8. і хоч був Сином, навчився послуху з того, що витерпів, 9. і, ставши досконалим, спричинився до вічного спасіння всім, які йому слухняні, 10. і Бог назвав його архиєреєм по чину Мелхиседека.

          Євангеліє від Йоана 10, 9-16.

          9. Я – ворота. Хто ввійде через мене, спасеться. Він увійде, вийде і найде пасовисько. 10. Злодій не приходить, хіба щоб красти, вбивати, вигублювати. Я прийшов, щоб мали життя і мали його вповні. 11. Я – добрий пастир. Добрий пастир життя своє дав за овець. 12. Наймит, який не пастир і якому вівці не належать, бачить вовка, що надходить, і кидає вівці та біжить геть; і вовк хапає їх і розполохує. 13. Наймит же втікає, бо він наймит і не дбає про вівці. 14. Я – добрий пастир і знаю моїх, і мої мене знають. 15. Отець мій знає мене, і я знаю Отця; я життя моє кладу за мої вівці.

          16. Ще й інші вівці маю, що не з цієї кошари; і їх мушу привести: вони почують мій голос, і буде одне стадо й один пастир.


          Йоана 10, 9: “Я – ворота. Хто ввійде через мене, спасеться”.

          Думали колись про те, що саме для вас найважливіше у вірі? Чого шукаєте в Бозі? Які дороги обираєте, щоб прийти до Нього? З чим найчастіше звертаєтеся в молитвах?

          А що для вас означає спасіння? І чи готові ділитися власним розумінням Господа і Його законів із іншими, але так, щоб їм стало справді цікаво пізнавати Христову віру?

          Насправді, запитань завжди буде безліч. І відповіді, хоча й матимуть схожий кінцевий результат, все ж кожен вкладе туди щось власне і дуже глибоке.

          Ісус Христос нам окреслив дорогу, якою зможемо досягти порятунку. Якими ж стежками до нього йдемо?

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 14 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 13 квітня
        • Святе Письмо з розважанням на 7 квітня
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.