Святе Письмо з розважанням на 10 лютого

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 11 липня
  • Святе Письмо з розважанням на 8 липня
  • Святе Письмо з розважанням на 7 липня
        • Святе Письмо з розважанням на 10 лютого

          Апостол: 1 Кор. 130 зач.; 4, 1-5.

          До Корінтян першого послання святого апостола Павла читáння.

          1. Браття, нехай кожний уважає нас як слуг Христових і завідувачів тайн Божих. 2. Тому від завідувачів вимагається, щоб кожний з них був вірний. 3. Для мене то найменша річ, чи ви мене судите, чи який суд людський; ба й я сам себе не суджу. 4. Хоч я не почуваюсь ні в чому винний, це не значить, що я виправданий. Хто мене судить – це Господь. 5. Не судіть отже, нічого передчасно, поки Господь не прийде й не освітить те, що скрите в темряві, та виявить задуми сердець, і тоді кожному хвала буде від Бога.

          Від Матея святого Євангелія читáння.

          Мт. 93 зач. 23, 1-12.

          1. Того часу сказав Ісус до народу й до своїх учнів:

          2. На сідалищі Мойсея сіли книжники та фарисеї. 3. Робіть і зберігайте все, що вони скажуть вам, але не робіть, як вони роблять. Бо вони говорять, а не роблять.

          4. В’яжуть тяжкі, не під силу тягарі і кладуть людям на плечі; самі ж і пальцем своїм рушити не хочуть. 5. Усі свої діла вони роблять на те, щоб бачили їх люди; поширюють свої філактери й побільшують свої китиці. 6. Люблять перші місця на бенкетах і перші сидження в синагогах 7. та вітання на майданах многолюдних, щоб люди звали їх: учителю!

          8. Ви ж не давайте себе звати: учителю; один бо ваш Учитель, а ви усі брати. 9. Та й отця собі теж не йменуйте на землі: один бо у вас Отець – той, що на небі. 10. Ані наставниками не давайте себе називати, один бо ваш Наставник – Христос. 11. Найбільший з вас хай буде вам слугою.

          12. Хто себе вивищить, той буде принижений, а хто себе принизить, той буде вивищений.


          1 Кр. 4, 5-8. «Тож не судіть нічого перед часом»

          У своєму житті ми постійно когось оцінюємо, чіпляємо етикетки, засуджуємо… А з часом розуміємо, що наші судження були помилковими. Ми, звичайно, можемо мати свою думку і свій погляд, але маємо бути свідомими, що наша думка і наш погляд завжди обмежені. Саме тому апостол вказує, щоб ми не судили передчасно.

          У повноті людину і ситуацію бачить лише Бог. І в повноті лиш Він може об’єктивно когось «судити». Але бачимо, що Суд Божий буде в часі зустрічі людини з Господом. Навіть Бог, знаючи людину і ситуацію, не судить передчасно. Тому не судімо й ми!

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 11 липня
        • Святе Письмо з розважанням на 8 липня
        • Святе Письмо з розважанням на 7 липня
          • Оціни

            [ratemypost]