Святе Письмо з розважанням на 25 лютого

Читай також

  • Святе Письмо з розважанням на 11 липня
  • Святе Письмо з розважанням на 8 липня
  • Святе Письмо з розважанням на 7 липня
        • Святе Письмо з розважанням на 25 лютого

          До Тимотея другого послання святого апостола Павла читáння.

          2 Тим. 296 зач.; 3, 10-15.

          10. Сину Тимотею, ти пішов слідом за мною в моїй науці, моїй поведінці, моїй настанові, вірі, довготерпеливості, любові, постійності, 11. у переслідуваннях, у стражданнях, які були спіткали мене в Антіохії, в Іконії та в Лістрі; всі ці переслідування я переніс на собі, і від усіх них Господь мене визволив. 12. Та й усі, що побожно хочуть жити у Христі Ісусі, будуть переслідувані. 13. А лихі люди й дурисвіти будуть дедалі більше поступати у злому, зводячи інших, і самі зведені.

          14. Ти ж тримайся того, чого навчився і в чому переконався. 15. Відаєш бо, від кого ти навчився, і вже змалку знаєш Святе писання, яке може тебе зробити мудрим на спасіння вірою у Христа Ісуса.

          Від Луки святого Євангелія читáння.

          Лк. 89 зач. 18, 10-14.

          Сказав Господь притчу оцю:

          10. – Два чоловіки увійшли в храм молитись: один був фарисей, а другий – митар. 11. Фарисей, стоячи, молився так у собі:

          – Боже, дякую тобі, що я не такий, як інші люди: грабіжники, неправедні, перелюбці, або як оцей митар. 12. Пощу двічі на тиждень, з усіх моїх прибутків даю десятину.

          13. А митар, ставши здалека, не смів і очей звести до неба, тільки бив себе в груди, кажучи:

          – Боже, змилуйся надо мною грішним!

          14. Кажу вам: цей вернувся до свого дому виправданий, але не той; бо кожний, хто несеться вгору, буде принижений, а хто принижується, буде вивищений.


          Луки 18, 14: “Бо кожний, хто несеться вгору, буде принижений, а хто принижується, буде вивищений”

          Ставити свої інтереси понад інтереси інших – це те, чим дуже часто страждаємо. У когось ця “хвороба” хронічна і майже невиліковна. Є “я” , а всі решта не мають значення.

          Господь вчить нас у Своєму Святому Слові любити ближнього. Ісус, через різні притчі пояснював, як жертвуючи свою любов іншим, ми засвідчуємо любов до Бога.

          Не біймося прихилити коліно, простягнути руку, щоб допомогти людині, яка перебуває в якійсь скруті – чи фізичній, чи духовній, а чи матеріальній. Лише через жертву любові ми можемо стати кращими, аніж були до того.

          Жодні наші молитовні практики без реальної дії не матимуть такої ваги і такого значення, як допомога. Але не через гординю – дам, підтримаю. допоможу, бо я кращий, а через любов – я знаю, що немічний у своїй гріховності, знаю, що слабкий у тому, що легко піддаюся спокусі, але лише разом з тобою, мій ближній, зможемо виконати Божий заповіт любові.

          Читай також

        • Святе Письмо з розважанням на 11 липня
        • Святе Письмо з розважанням на 8 липня
        • Святе Письмо з розважанням на 7 липня
          • Оціни

            [ratemypost]