«Ісус мав тіло…»

Інші дописи автора

        «Ісус мав тіло…»

        Хто з нас не прагне мати друга, якому можна довіритися, разом подорожувати, ходити на концерти і просто поговорити? Досить часто ми чуємо від богопосвячених людей, що нашим найбільшим другом є Ісус. Раніше для мене це звучало трохи перебільшено.

        Так, Господь нас любить, береже та допомагає. Але чи можна з ним піти в кіно або ж щиро поговорити? Зрештою, чи може Він зрозуміти проблеми сучасної людини, коли жив 2000 років тому та й є Божим Сином?

        Книга Джеймса Мартіна відкрила мені Ісуса з іншої сторони. Джеймс Мартін відомий отець-єзуїт із США, його книги стають лідерами продажів, особливо книга “Ісус”, яка стала бестселером. До слова, видавництво “Свічадо” анонсувало про видання цієї книги вже наприкінці літа.

        Якщо коротко про що книга «Сім останніх слів Ісуса», то автор роздумує над останніми словами Ісуса, які Він промовив до людини, вмираючи на Хресті. Його слова є свідченням того, що Він поруч з нами в наших турботах. Прочитавши книгу, розумієш, що Ісус був реальною людиною і сьогодні, як ніхто інший, він розуміє мої проблеми. Автор показує, що Ісус не лише всемогутній Бог, а той, хто відчував фізичні страждання, маючи людське тіло: «Ісус мав тіло […] Ісус мав таке ж тіло, як і ми. Це значить, що Він їв, пив і спав, як і ми. Він пережив статеве дозрівання. Як людина, Він досвідчив звичайні людські сексуальні потяги і поривання. Ми знаємо, що Він був безшлюбний і неодружений, але, як людина, мав відчувати всі нормальні сексуальні зваби й бажання. Врешті-решт, вони аж ніяк не грішні […] Ісус мав тіло. Ми знаємо, що Ісус втомлювався час від часу […]

        Як і всі ми, Ісус пітнів, чхав і чухався. Він досвідчив усе, що властиве людині, властиве людському тілу – окрім гріха».

        Господь хоче бути ближчим до нас принести душевний мир та щастя в наше життя. Дай Йому такий шанс.

        Пригадаю момент, коли мені зробили боляче або ж ще гірше — зрадили. Ця образа надовго залишалася в моєму серці і я намагалася пробачити, забути і відпустити. Але це не одразу відбулося. І чудовим мотиватором та прикладом відпустити сьогодні всі старі образи для мене став Ісус. Можливо, це буде звучати банально, але Він навчає цього на хресті і не лише говорить про це словами, а показує ділом – пробачає Петру, який відрікся від Нього та воякам, які прибивали Його до хреста, а також усім нам. Задумавшись над жертвою Христа, розумієш, що співчуття до Його страждань дають можливість зблизитися з ним.

        Бути в добрих стосунках з Богом це круто! Книга стала для мене поштовхом наблизитися до Ісуса ще на один крок. Можливо, вона спонукає і тебе до зустрічі з Богом. Ти лише розпочни…

        Автор: Христина Пукальська, СВІЧАДО

         

        Інші дописи автора

          Оціни

          How useful was this post?

          Click on a star to rate it!

          Average rating 0 / 5. Vote count: 0

          No votes so far! Be the first to rate this post.

             

            Про автора