Чи складно бути святим?

Інші дописи автора

        Чи складно бути святим?

        Всі ми задаємося питанням, як бути святим особливо у час нових технологій. Деякі люди кажуть, що у сучасному світі неможливо бути святим «зараз інший час як колись». Це не так, бо всі ми покликані до святості. У нас існують стереотипи про святість які на навіюють нам.

        Кажуть, святий – це той, хто має піти, відділитися від суспільства і жити  десь у пустелі, вести аскетичне життя. Це не зовсім так. Святі мають бути в суспільстві, щоб власним прикладом показати, що означає йти за Ісусом, щоб стати святим. Ісус казав: «Іди за мною» і кожен із нас обдумував, як це – іти за Ісусом, що потрібно робити, щоб бути з Ним і отримати, точніше заслужити святісь біля Нього.

        Для цього не потрібно багато, всі відповіді на це ми можемо вмістити у декількох словах які нам сказав Христос.

        1. Люби Господа Бога твого всім серцем твоїм, всією душею твоєю, всією силою твоєю і всією думкою твоєю. Це перша і найбільша заповідь.
        2. Люби ближнього твого, як себе самого.

        І все! Якщо  будемо виконувати ці заповіді ми можемо стати святими.

        Але, як у сучасному світі виконати ці прості, але водночас майже неможливі заповіді. Бо сучасний світ нам майже не говорить про любов, бо любов у сучасному контексті є чимось викривленим це те, що має на принести задоволення, але не радість. Зараз під словом любов ми розуміємо не те, що хотів сказати Христос. Зараз любов розглядається, як задоволення власної потреби. Ми хочемо приймати любов, задовольнятися нею, але ми не маємо на меті цю любов передавати іншим.

        Ісус мав на меті, щоб ми любили незадумуючись про те чи щось ми отримаємо навзаєм. Про цю любов нам Ісус не тільки розказує, Але на власному досвіді показує, це можна побачити на сторінках Біблії, коли Ісус оздоровляє хворих не вимагаючи від них нічого.  Якщо навчимося любити так як Ісус. Тільки тоді ми зможемо подивитися на світ іншими очима, очима святого. Є багато прикладів святих, які були у наш час.

        Звичайно багато кажуть: «О, ці святі були священика або монахами і Їм було набагато легше стати святими». Але якщо подивитися у список святих Католицької церкви ми можемо побачити не лише священників монахів і пап римських, у цьому списку є прості люди які жили світським життям. Наприклад, Джузеппе Москаті простий лікар який став святим. Нам іноді дивно, як проста людина, особливо світська, може стати святою у цьому жорстокому світі. Нам це довів святий Джузеппе. Він лікував людей, але не просто приходив робив обстеження і брав за це оплату, а не більшу як він заслужив завжди залишаючись совісним.  Він піклувався про кожного, бо бачив у ньому образ Бога. Його девіз: “Не можна боятися, коли йдеш робити добро” –  яскравий приклад любові до інших

        Один особливо зворушливий випадок свідчить про воістину надзвичайну доброту. Жив-був бідний і самотній старий чоловік, який колись вигадував пісні (в ті роки в Неаполі були вигадані найзнаменитіші пісні): його здоров’я було в критичному, хоча і не безнадійному стані, і хвороба могла раптово загостритися. Йому потрібне було постійне медичне спостереження, але Москаті не міг за ним спостерігати, тому що був дуже зайнятий в лікарні. Тому вони домовилися так: кожен ранок старий приходив в кафе на вулиці, по якій Москаті йшов в лікарню і там (звичайно, за рахунок професора) випивав горнятко гарячого молока з печивом. Професор проходив, заглядав в кафе, перевіряв, чи там старий, посміхався йому і відразу ж вирушав. Якщо декілька днів підряд він його не бачив, то знав, що повинен якнайскоріше зайти в його халупу на околиці міста, аби надати йому допомогу. Ось так будучи зайнятим у своїй праці Москаті допомагав іншим у не робочий час. Ми маємо брати за приклад таких людей не дивитися на спокуси цього світу гідно виконувати свій обов’язок перед Богом.

        І на кінець хочеться пригадати Заповіді любові.

        1.Люби Господа Бога твого всім серцем твоїм, всією душею твоєю, всією силою твоєю і всією думкою твоєю. Це перша і найбільша заповідь.

        2. Люби ближнього твого, як себе самого.

        Просто виконуйте ці заповіді і будьте щасливі.

        Слава Ісусу Христу!

        Бр. Василь МЕДИК

        Інші дописи автора

          Оціни

          How useful was this post?

          Click on a star to rate it!

          Average rating 0 / 5. Vote count: 0

          No votes so far! Be the first to rate this post.

             

            Про автора

            Журналіст "ДивенСвіт"