Ким є Леві у Біблії?

Інші дописи автора

        Ким є Леві у Біблії?

        Леві – один із 12 синів Ізраїлю, і члени його племені стали служити у Храмі священиками та помічниками. У Біблії ім’я Леві зустрічається досить часто. Це пояснюється важливою роллю Леві в релігійних звичаях Ізраїлю.

        Леві був третім сином, який народився у Якова (Ізраїль) від Лії та повноправний брат Рувена, Симеона та Юди. Він помстився за приниження своєї сестри, Діни, зарізавши ціле плем’я. Це не сподобалося його батькові Якову, який дорікнув йому за таке насильство.

        Про Леві мало що відомо, але його нащадки стали відомими під час Виходу з Мойсеєм, який також належав до племені Леві. Вони були єдиним плем’ям, яке відгукнулося на заклик Мойсея про допомогу після інциденту із золотим телям.

        “Побачив Мойсей, що народ розгнузданий, а розгнуздав його Арон на сором перед його противниками, і став Мойсей на воротях до табору та й каже: «Хто за Господа, до мене!» І зібрались коло нього всі сини Леві. І сказав їм: «Так говорить Господь, Бог Ізраїля: Підпережіть кожен меча свого при боці, перейдіть табором сюди й назад, від воріт до воріт, вбиваючи кожен своїх рідних братів, приятелів ваших і сусідів.» Вчинили сини Леві по слову Мойсея; і полягло того дня з народу до трьох тисяч люду. І сказав Мойсей: «Посвятіть себе сьогодні Господеві, кожен проти свого сина й проти свого брата, щоб на вас сьогодні зійшло благословення.»” (Вихід 32:25-29)

        В результаті ім’я Леві назавжди запам’яталося протягом усієї історії Старого Завіту. Священики юдейського Храму, або коханіми, походили з племені Леві, а інші релігійні помічники з цього племені були відомі як левіти. Левитське священство тривало до того часу, поки Храм не був зруйнований. Ісус прийшов, щоб розпочати нове священство, не обмежене певним племенем.

        Автор: Philip Kosloski
        Джерело: Aleteia
        Переклад з англійської: Максим Гонтар

        Інші дописи автора

          Оціни

          [ratemypost]

             

            Про автора

            Волонтер Патріаршої Комісії у справах Молоді УГКЦ (Календар ДивенСвіт, Спільноти УГКЦ). Програміст, захоплюється графічним дизайном та перекладом з англійської. З 2011 бере участь у щотижневих зустрічах біблійного кола та займається перекладом біблійних коментарів. Учасник Літньої Біблійної Школи УКУ в 2018 та 2019 роках.