Молімося за Гаїті, яке постраждало від нового землетрусу

Інші дописи автора

        Молімося за Гаїті, яке постраждало від нового землетрусу

        Землетрус силою 7,2 балів стався в країні рано вранці в суботу.

        Звернімося до Матері Божої Неустанної Помочі, покровительки Гаїті, щоб доручити їй цю острівну державу, яка зазнала вранці в суботу землетрус магнітудою 7,2. Країна, найбідніша у Західному світі, ще не відновилася після руйнівного землетрусу 2010 року.

        Кількість загиблих поки не повідомляється, але як мінімум у двох містах зафіксовано значні руйнування. Землетрус був зосереджений біля Петі-Тру-де-Ніп у західній частині країни, приблизно в 80 милях на захід від Порт-о-Прінс.

        Гаїті вже перебуває в кризі після вбивства президента Жовенеля Моїза 7 липня.

        У Гаїті є один кардинал, перший в історії країни, Чиблі Ланглуа, єпископ Ле-Кай і президент Конференції єпископів Гаїті. Папа Франциск назначив його кардиналом у 2014 році.

        Окрім Божої Матері, закликаємо також до заступництва преподобного П’єра Туссена (1766–1853), який народився у рабстві на Гаїті, де був охрещений католиком. Його привезли до Нью-Йорка, і він – єдиний мирянин, похований під головним вівтарем у соборі Святого Патріка.

        Автор: Kathleen N. Hattrup
        Джерело: Aleteia
        Переклад з англійської: Максим Гонтар

        Інші дописи автора

          Оціни

          How useful was this post?

          Click on a star to rate it!

          Average rating 0 / 5. Vote count: 0

          No votes so far! Be the first to rate this post.

             

            Про автора

            Волонтер Патріаршої Комісії у справах Молоді УГКЦ (Календар ДивенСвіт, Спільноти УГКЦ). Програміст, захоплюється графічним дизайном та перекладом з англійської. З 2011 бере участь у щотижневих зустрічах біблійного кола та займається перекладом біблійних коментарів. Учасник Літньої Біблійної Школи УКУ в 2018 та 2019 роках.