Як Падре Піо відвідала душа з чистилища

Інші дописи автора

        Як Падре Піо відвідала душа з чистилища

        Читайте також Де про чистилище написано в Біблії? та Що рання Церква вірила про чистилище?

        Падре Піо відомий своїми численними містичними переживаннями під час молитви, часто пробивав небесну завісу, перебуваючи на землі. Одним із таких випадків була несподівана зустріч з душею з чистилища.

        Одного разу, молячись на самоті, Падре Піо розплющив очі і побачив старого чоловіка, який стояв перед ним. Він був здивований присутністю іншої людини в кімнаті і пояснив у своєму свідченні: “Я не міг уявити, як він увійшов до монастиря в цей час ночі, оскільки всі двері були зачинені”.

        Прагнучи розгадати таємницю, Піо запитав чоловіка: “Хто ти? Чого тобі треба?”

        Чоловік відповів: “Падре Піо, я П’єтро Ді Мауро, син Ніколи, на прізвисько Прекоко. Я помер у цьому монастирі 18 вересня 1908 року в келії №4, коли це була ще богадільня. Одного разу вночі, лежачи в ліжку, я заснув із запаленою сигарою, яка підпалила матрац, і я, задихнувшись, помер і згорів. Я досі в чистилищі. Щоб бути звільненим, мені потрібна свята Літургія. Бог дозволив, щоб я прийшов і попросив тебе про допомогу”.

        Піо втішив бідну душу, сказавши: “Будь впевнений, що завтра я відслужу Літургію за твоє визволення”.

        Чоловік пішов, і наступного дня Піо провів деяке дослідження і виявив правдивість історії та те, як того ж дня у 1908 році помер чоловік з тим самим ім’ям. Все підтвердилося, і Падре Піо відслужив Літургію за упокій душі цього старого.

        Це була не єдина поява душі з чистилища, яка просила у Падре Піо молитви. Піо стверджував: “Цією дорогою [до монастиря] приходить стільки ж душ померлих, скільки і душ живих”. Багато разів душі просили відслужити за них Літургію, підкреслюючи духовну вагу Служби Божої і те, як вона може зменшити час, який людина проводить у чистилищі, перш ніж прийняти славу Неба.

        Автор: Philip Kosloski
        Джерело: Aleteia
        Переклад з англійської: Максим Гонтар

        Інші дописи автора

          Оціни

          How useful was this post?

          Click on a star to rate it!

          Average rating 0 / 5. Vote count: 0

          No votes so far! Be the first to rate this post.

             

            Про автора

            Волонтер Патріаршої Комісії у справах Молоді УГКЦ (Календар ДивенСвіт, Спільноти УГКЦ). Програміст, захоплюється графічним дизайном та перекладом з англійської. З 2011 бере участь у щотижневих зустрічах біблійного кола та займається перекладом біблійних коментарів. Учасник Літньої Біблійної Школи УКУ в 2018 та 2019 роках.