Моліться за душі в чистилищі цією потужною молитвою св. Гертруди Великої

Інші дописи автора

        Моліться за душі в чистилищі цією потужною молитвою св. Гертруди Великої

        Читайте також Де про чистилище написано в Біблії? та Що рання Церква вірила про чистилище?

        Св. Гертруда Велика була святою містичкою XIII ст., яка почала отримувати небесні видіння у віці 25 років, живучи в бенедиктинській громаді. Серед її містичних видінь було бачення чистилища.

        Там вона побачила чоловіка, за якого молилася, і його душа з’явилася у вигляді жаби, що страждала від гріхів, які він вчинив на землі. Прочитавши за нього коротку молитву, вона запитала Ісуса, чи має це якийсь ефект. Він відповів, сказавши: “Звичайно, душі в чистилищі підносяться такими благаннями, але короткі молитви, які вимовляються із запалом, приносять їм ще більшу користь”.

        Церква завжди вчила, що духовним вчинком милосердя є молитва за душі померлих вірних, благаючи Бога очистити ці душі “вогнем свого милосердя” і привести їх нарешті до їхнього небесного дому.

        Під час одного з цих видінь Ісус передав Гертруді наступну молитву за душі в чистилищі. Вважається, що 1000 душ звільняються із чистилища, якщо цю молитву моляться із щирим серцем.

        Нижче наведена ця потужна молитва, яка уповає на неосяжне милосердя Боже, вилите за нас на Голгофі.

        Предвічний Отче, жертвую Тобі Найдорожчу Кров Твого Божественного Сина, Ісуса, у єдності з Літургіями, які сьогодні правляться по всьому світу, за всі страждаючі душі в чистилищі, за всіх грішників у всьому світі, за грішників у вселенській Церкві, за грішників у моєму домі та в моїй родині. Амінь.

        Автор: Philip Kosloski
        Джерело: Aleteia
        Переклад з англійської: Максим Гонтар

        Інші дописи автора

          Оціни

          How useful was this post?

          Click on a star to rate it!

          Average rating 0 / 5. Vote count: 0

          No votes so far! Be the first to rate this post.

             

            Про автора

            Волонтер Патріаршої Комісії у справах Молоді УГКЦ (Календар ДивенСвіт, Спільноти УГКЦ). Програміст, захоплюється графічним дизайном та перекладом з англійської. З 2011 бере участь у щотижневих зустрічах біблійного кола та займається перекладом біблійних коментарів. Учасник Літньої Біблійної Школи УКУ в 2018 та 2019 роках.