Ця засмучена дівчина стала свідком подорожі її батька з чистилища на Небо

Інші дописи автора

        Ця засмучена дівчина стала свідком подорожі її батька з чистилища на Небо

        Читайте також Де про чистилище написано в Біблії? та Що рання Церква вірила про чистилище?

        У XVII ст. до монастиря Божої Матері Монсерратської до абата-бенедиктинця Міллана де Мірандо звернулася молода дівчина в траурі. Вона благала абата відслужити три Літургії за її померлого батька.

        Страждаюча душа в чистилищі

        Молода дівчина була цілком переконана, що ці Літургії прискорять йому шлях на небеса, звільняючи його від мук чистилища. Зворушений дитячою вірою дівчини, абат відслужив першу Літургію наступного дня.

        Під час Літургії молода дівчина стояла на колінах і, піднявши очі, побачила свого батька біля вівтаря, де служив священик. Вона описала свого батька як “стоячого на колінах, оточеного страхітливим полум’ям” на нижній сходинці вівтаря. Священика попередили про це дивовижне явище, і він доручив дівчині покласти шматок тканини на місці, де її батько стояв на колінах. Хустина відразу ж загорілася у всіх на очах, хоча священик не міг побачити батька дитини. Це символізувало, як її батько очищається полум’ям чистилища.

        Була відслужена друга Літургія за упокій душі її батька, і дівчинка знову побачила його. Цього разу він піднявся на одну сходинку, стоячи поруч із дияконом і був “одягнений у вбрання яскравих кольорів”. На цьому етапі її батько все ще був у чистилищі, але полум’я більше не торкалося його.

        На третій Літургії вона бачила свого батька востаннє. Під час Євхаристії він був “одягнений у білосніжний костюм”, але потім на завершення Літургії сталося щось надзвичайне. Дівчина вигукнула: “Ось мій батько відходить і піднімається на Небо!” Їй більше не довелося турбуватися про душу свого батька, оскільки вона впевнено знала, що він досяг небесних воріт.

        Автор: Philip Kosloski
        Джерело: Aleteia
        Переклад з англійської: Максим Гонтар
        Фото: Lakov Filimonov

        Інші дописи автора

          Оціни

          How useful was this post?

          Click on a star to rate it!

          Average rating 0 / 5. Vote count: 0

          No votes so far! Be the first to rate this post.

             

            Про автора

            Волонтер Патріаршої Комісії у справах Молоді УГКЦ (Календар ДивенСвіт, Спільноти УГКЦ). Програміст, захоплюється графічним дизайном та перекладом з англійської. З 2011 бере участь у щотижневих зустрічах біблійного кола та займається перекладом біблійних коментарів. Учасник Літньої Біблійної Школи УКУ в 2018 та 2019 роках.