Як св. Джемму Гальгані відвідала душа з чистилища

Інші дописи автора

        Як св. Джемму Гальгані відвідала душа з чистилища

        Читайте також Де про чистилище написано в Біблії? та Що рання Церква вірила про чистилище?

        Св. Джемма Гальгані була святою і побожною молодою жінкою, яка пережила надзвичайні видіння від Бога протягом свого короткого життя на землі. Вона також мала змогу брати участь у стражданнях Ісуса, отримавши на своєму тілі стигмати – видимі ознаки ран Христа.

        Згідно з «Життям св. Джемми Гальгані», написаним священиком, який добре її знав, Гальгані дуже любила душі в чистилищі і хотіла приносити жертви та молитися за ці душі, щоб вони нарешті були допущені на Небо.

        Коли вона почула про монахиню-пасіоністку, яка була на порозі смерті, вона палко молилася за неї, сподіваючись, що вона потрапить просто на Небо.

        Її молитва, принаймні частково, була почута. Сестра сильно страждала і за декілька місяців померла. Джемма розповіла про це своїм домашнім, щоб вони могли молитися за померлу, і дала їй ім’я Марія Тереза від Немовляти Ісуса, оскільки вона не була відома в Луцці. Ця душа з’явилася їй, повна смутку, благаючи про допомогу, оскільки вона зазнавала великих мук у чистилищі за певні недоліки. Цього було достатньо, щоб привести в рух усі фібри серця Джемми. З цього моменту вона не давала собі спокою — у молитвах, сльозах та змаганнях в любові для нашого Господа.

        Протягом 16-ти днів Гальгані молилася за душу цієї черниці-пасіоністки і принесла усі свої жертви заради єдиного наміру скоротити час її перебування в чистилищі.

        І ці молитви отримали чудодійну відповідь, пізніше вона розповіла про цей досвід наступними словами.

        Ближче до пів на першу мені здалося, що сама Мадонна прийшла сказати мені, що наближається година. Тоді майже одразу мені здалося, що я бачу, як Марія Тереза йде до мене, одягнена як пасіоністка, у супроводі свого Ангела-Охоронця та Ісуса. О! як вона змінилася з того дня, коли я її побачила вперше! Посміхаючись, вона підійшла до мене і сказала: «Я справді щаслива, і я йду насолоджуватися своїм Ісусом у вічності». Вона знову подякувала мені. Потім вона декілька разів дала знак прощання рукою, і з Ісусом та своїм Ангелом-Охоронцем вона відлетіла на Небо. Було близько пів на другу годину ночі.

        Це підтвердило для Гальгані, що наші молитви і жертви дійсно впливають на душі в чистилищі і що вони безмежно вдячні за все, що ми можемо зробити для них.

        Автор: Philip Kosloski
        Джерело: Aleteia
        Переклад з англійської: Максим Гонтар

        Інші дописи автора

          Оціни

          How useful was this post?

          Click on a star to rate it!

          Average rating 0 / 5. Vote count: 0

          No votes so far! Be the first to rate this post.

             

            Про автора

            Волонтер Патріаршої Комісії у справах Молоді УГКЦ (Календар ДивенСвіт, Спільноти УГКЦ). Програміст, захоплюється графічним дизайном та перекладом з англійської. З 2011 бере участь у щотижневих зустрічах біблійного кола та займається перекладом біблійних коментарів. Учасник Літньої Біблійної Школи УКУ в 2018 та 2019 роках.