Молитовний намір Папи на грудень 2021

Інші дописи автора

        Молитовний намір Папи на грудень 2021

        «Катехити мають незамінну місію в передаванні та поглиблюванні віри», – нагадує Папа Франциск, який присвятив молитовний намір на останній місяць 2021 року, призначений для членів Всесвітньої мережі молитви Папи (Апостольства молитви) і всіх, хто молиться у його наміреннях, саме цим помічникам у пізнаванні віри.

        Особисто представляючи намірення в уже звичному відеоролику, Святіший Отець наголошує на тому, що «мирянське служіння катехита» є покликанням і місією, а бути катехитами означає, що людина «є катехитом», а не «працює катехитом». «Йдеться про спосіб буття, і потрібні добрі катехити, які будуть, водночас, і супутниками і педагогами», – додає Папа, який у травні цього року встановив у Церкві мирянське інституційне служіння катехита.

        Глава Католицької Церкви переконаний, що потрібні креативні люди, які звіщатимуть Євангеліє, але звіщатимуть його «не сурмлячи» навколо себе, але, радше, «своїм життям, лагідністю, новими способами вираження та відкриваючи нові шляхи». Зауваживши, що в багатьох дієцезіях євангелізація, в основному, «перебуває в руках катехитів», він закликає подякувати їм «за внутрішній ентузіазм, з яким вони живуть цією місією на служінні Церкві».

        «Помолімося разом за катехитів, покликаних звіщати Боже слово, аби вони були його відважними та креативними свідками, зі силою Святого Духа, з радістю та великим миром», – заохочує Святіший Отець.

        Джерело: о. Тимотей Т. Коцур, ЧСВВ – Ватикан

        Інші дописи автора

          Оціни

          How useful was this post?

          Click on a star to rate it!

          Average rating 0 / 5. Vote count: 0

          No votes so far! Be the first to rate this post.

             

            Про автора

            Волонтер Патріаршої Комісії у справах Молоді УГКЦ (Календар ДивенСвіт, Спільноти УГКЦ). Програміст, захоплюється графічним дизайном та перекладом з англійської. З 2011 бере участь у щотижневих зустрічах біблійного кола та займається перекладом біблійних коментарів. Учасник Літньої Біблійної Школи УКУ в 2018 та 2019 роках.