Скільки часу молитися після Причастя?

Інші дописи автора

        Скільки часу молитися після Причастя?

        Багато святих радять проводити тривалий час у молитві після прийняття Святого Причастя на Літургії.

        Після завершення Літургії більшість із нас має різні обов’язки, які не дозволяють нам залишатися в храмі та молитися. Живучи у стрімкому світі, важко зупинитися на кілька хвилин, щоб подякувати Богові за дар Святого Причастя.

        Однак багато святих заохочували до цієї побожної практики залишатися в молитві тривалий час після прийняття Святого Причастя.

        У 1980 році Конгрегації Божественного Культу і дисципліни Таїнств опублікувала документ Inaestimabile donum, який заохочує залишатися в молитві.

        Вірним слід рекомендувати не пропускати належної подяки після Причастя. Вони можуть робити це під час богослужіння періодом мовчання, з гімном, псалмом чи іншою піснею хвали, або також після богослужіння, якщо це можливо, залишившись для молитви на відповідний час.

        Inaestimabile donum, 17

        Як довго ви повинні залишатися в молитві після Причастя?

        Не існує «офіційної» кількості часу для молитви. Святі протягом століть рекомендували різні варіанти.

        Св. Хосемарія Ескріва писав: «Якби наша подяка була пропорційна різниці між цим даром і нашими заслугами, чи не повинні ми перетворити цілий день на безперервну Євхаристію, безперервну подяку? Не виходьте з храму майже одразу після прийняття Таїнства. Звичайно, у вас немає нічого настільки важливого, щоб ви не могли дати нашому Господу 10 хвилин, щоб подякувати. На любов слід відповідати любов’ю».

        Святий Петро Джуліан Еймард дає подібну пропозицію: «Найурочистіші моменти вашого життя – це ті, які ви проводите в подяках, коли ваш Цар неба і землі, ваш Спаситель і ваш Суддя, повністю готовий дати все, про що ви Його просите. Приділіть цій подяці, якщо можливо, пів години або хоча б 15 хвилин. Замість того, щоб скорочувати свою подяку, було б краще, якщо необхідно, скоротити вашу підготовку; бо немає для вас більш святого, рятівного моменту, ніж коли ви володієте Ісусом у своєму тілі та у своїй душі».

        Інші святі проводили цілу годину після Святого Причастя, насолоджуючись кожною хвилиною, проведеною з Ісусом у Святих Тайнах.

        Скільки б часу ви не проводили в молитві, дякуйте Богові за Його присутність на Євхаристії, і нехай Його любов омиває вашу душу.

        Автор: Philip Kosloski
        Джерело: aleteia.org
        Переклад з англійської: Максим Гонтар

        Приєднуйтесь до нас у Телеграм та Вайбер і отримуйте раз на тиждень дайджест найпопулярніших дописів!

        Інші дописи автора

          Оціни

          How useful was this post?

          Click on a star to rate it!

          Average rating 0 / 5. Vote count: 0

          No votes so far! Be the first to rate this post.

             

            Про автора

            Волонтер Патріаршої Комісії у справах Молоді УГКЦ (Календар ДивенСвіт, Спільноти УГКЦ). Програміст, захоплюється графічним дизайном та перекладом з англійської. З 2011 бере участь у щотижневих зустрічах біблійного кола та займається перекладом біблійних коментарів. Учасник Літньої Біблійної Школи УКУ в 2018 та 2019 роках.