Папа: «Життя не слід легковажити, ні на початку, ні в кінці»

Інші дописи автора

        Папа: «Життя не слід легковажити, ні на початку, ні в кінці»

        Папа Франциск торкається питань що стосуються життя, одразу після повернення з Франції.

        У той час, як Папа Франциск був на вихідних з президентом Франції, і ця країна наближається до легалізації асистованого самогубства, Святіший Отець знову виступив на захист людського життя, як в утробі матері, так і для людей похилого віку та інвалідів.

        Папа говорив про евтаназію під час перельоту додому з Марселя (Франція), коли журналіст запитав його, чи обговорював він повторно це питання з Еммануелем Макроном.

        Франциск сказав, що не піднімав цю тему під час цього короткого візиту, але під час недавньої поїздки Макрона до Ватикану «я говорив чітко… і чітко висловлював свою думку».

        «Життям не можна гратися, ні на початку, ні в кінці. Ми не можемо ставитися до нього легковажно», – сказав Понтифік.

        Далі він застеріг від «гуманістичної евтаназії» або «політики позбавлення болю».

        З цього приводу я хочу ще раз процитувати одну книгу. Прочитайте її, будь ласка. Це книга написана у 1907 році. Це роман під назвою «Володар світу», написаний [Робертом Г’ю] Бенсоном. Це апокаліптичний роман, в якому автор зображує, як все буде відбуватися в кінці часів. Всі відмінності будуть скасовані, також весь біль. Евтаназія є однією з таких речей – ніжна смерть; [а також] селекція до народження. Ця книга показує нам, як автор передбачив деякі теперішні конфлікти.

        Папа Франциск назвав поштовх до евтаназії «ідеологічною колонізацією», терміном, який він використовує для позначення певних соціальних тенденцій, які багатші країни проштовхують у країнах, що розвиваються. Це термін, який він часто використовує в контексті гендерної ідеології.

        Сьогодні слід бути обережними з ідеологічними колонізаціями, які руйнують людське життя і йдуть проти людського життя. Сьогодні, наприклад, життя бабусь і дідусів стерто… «Вони старі, тому не потрібні». Ми не можемо гратися з життям.

        І у своїй короткій відповіді журналісту Папа також повторив думку, яку він часто висловлював раніше: питання що стосуються життя, не є «релігійними».

        Я не кажу, що це питання віри. Це людське питання, людська проблема. Існує «потворне співчуття». Наука перетворила деякі болісні хвороби на менш болісні, супроводжуючи їх багатьма ліками. Але з життям не можна гратися.

        Автор: Kathleen N. Hattrup
        Джерело: aleteia.org
        Переклад з англійської: Максим Гонтар
        Ілюстрація: STEFANO RELLANDINI | REUTERS

        Приєднуйтесь до нас у Телеграм та Вайбер і отримуйте раз на тиждень дайджест найпопулярніших дописів!

        Інші дописи автора

          Оціни

          How useful was this post?

          Click on a star to rate it!

          Average rating 0 / 5. Vote count: 0

          No votes so far! Be the first to rate this post.

             

            Про автора

            Волонтер Патріаршої Комісії у справах Молоді УГКЦ (Календар ДивенСвіт, Спільноти УГКЦ). Програміст, захоплюється графічним дизайном та перекладом з англійської. З 2011 бере участь у щотижневих зустрічах біблійного кола та займається перекладом біблійних коментарів. Учасник Літньої Біблійної Школи УКУ в 2018 та 2019 роках.