Без кінцівок після невдалого аборту, тепер – чемпіон світу з плавання

Інші дописи автора

        Без кінцівок після невдалого аборту, тепер – чемпіон світу з плавання

        Ерні Гавілан зумів пережити спробу аборту і став чемпіоном світу з плавання.

        У деяких дітей жахливий початок життя, але всередині них є справжній борець, який може допомогти їм подолати труднощі та надихнути інших. Це як раз стосується Ерні Гавілана, першого золотого медаліста Філіппін на Азійських Параіграх.

        Ефектний юний спортсмен пережив спробу матері абортувати його. Однак у результаті цієї спроби він залишився без обох гомілок і з недорозвиненою лівою рукою.

        Що було ще гірше, після його народження батько покинув сім’ю, а мати померла від холери лише через п’ять місяців. Малюк залишився сиротою, але опіку над ним взяв дід.

        Пізніше, у віці дев’яти років, хлопець познайомився з бізнесменом Вісенте Феррацціні, який заохотив дідуся відправити Гавілана до Навчального Центру Божої Матері Перемоги для людей з інвалідністю. Там ним опікувались сестри домініканки.

        Майбутній чемпіон з плавання

        Отримавши базову освіту, Ерні став економом в іншому релігійному навчальному центрі. І саме там почалася його кар’єра в плаванні. Хоча, як ділився спортсмен в інтерв’ю SPIN.ph у 2014 році:

        Мабуть, я був гарним плавцем ще в утробі матері, бо пережив аборт. Я просто поплив.

        Плавець також пояснив, що в дитинстві він часто страждав від знущань через свої фізичні відмінності. Проте, як він поділився: «Коли я був у воді, моя фізична вада не була помітна… Я виглядав як звичайна людина».

        З його пристрастю до води прийшла велика майстерність. Тренер з плавання Джуд Корпус помітив його талант і запросив його приєднатися до команди з плавання, яку він створив для людей з інвалідністю.

        Починаючи від свого першого змагання з плавання на Філіппінському олімпійському фестивалі у 2008 році Гавілан брав участь у подальших міжнародних змаганнях, здобуваючи на цьому шляху вражаючу кількість медалей.

        Як він зазначив у фільмі Gawilan, у якому розповідається про його досвід із знущаннями та його кар’єру в плаванні, Ерні каже, що завдяки любові та підтримці навколишніх йому вдалося подолати сором, який він відчував за свої фізичні відмінності, і вийти зі своєї оболонки. Просто сказано:

        У цьому світі для нас є мета. Треба бути борцями в житті.

        Як нещодавно опублікував чемпіон з плавання у своїх соціальних мережах, він зараз у повній підготовці до Паризьких Паралімпійських Ігор у 2024 році, сказавши: «Я працюю все більше з кожним днем, щоб розширити межі можливого – як у спорті, так і у моїй спільноті».

        Автор: Cerith Gardiner
        Джерело: aleteia.org
        Переклад з англійської: Максим Гонтар
        Ілюстрація: ernie.gawilan | Instagram

        Приєднуйтесь до нас у Телеграм та Вайбер і отримуйте раз на тиждень дайджест найпопулярніших дописів!

        Інші дописи автора

          Оціни

          How useful was this post?

          Click on a star to rate it!

          Average rating 0 / 5. Vote count: 0

          No votes so far! Be the first to rate this post.

             

            Про автора

            Волонтер Патріаршої Комісії у справах Молоді УГКЦ (Календар ДивенСвіт, Спільноти УГКЦ). Програміст, захоплюється графічним дизайном та перекладом з англійської. З 2011 бере участь у щотижневих зустрічах біблійного кола та займається перекладом біблійних коментарів. Учасник Літньої Біблійної Школи УКУ в 2018 та 2019 роках.