Чому св. Юда є покровителем безнадійних справ?

Інші дописи автора

        Чому св. Юда є покровителем безнадійних справ?

        Якщо ви колись потрапите в безвихідну ситуацію, просіть заступництва святого Юди!

        Протягом 1-го століття Юда було поширеним ім’ям серед євреїв, і коли Ісус покликав 12 чоловіків стати Його апостолами, він вибрав двох з іменем Юда. На основі оригінального грецького тексту це було перекладено латинською мовою як Юда (Judas), і протягом багатьох століть між Юдою Іскаріотом і Юдою Тадеєм не існувало лінгвістичного розділення.

        Як наслідок, християни раннього середньовіччя зазвичай не молилися апостолу Юді Тадею, бо боялися молитися Юді Іскаріотському, зраднику! Їхній страх був настільки великим, що Юда Тадей став одним із найменш відомих апостолів.

        Згодом англійська мова зробила невелику різницю між двома апостолами і дала Юді Тадею ім’я Юда (Jude). Крім того, до цього лінгвістичного розрізнення заступницька сила святого Юди була відкрита різним святим.

        Наприклад, за словами автора Дональда Тормана у його книзі St. Jude: Saint of the Impossible, «В одному видінні наш Господь сказав св. Брігиді звернутися до св. Юди з великою довірою, бо, як сказав Господь, ‘Відповідно до свого прізвища Тадей, привітний, люблячий, він виявить, що найбільше охоче надасть допомогу‘. В іншому видінні Христос наказав цій шведській святій освятити вівтар святому Юді у своїй церкві. ‘П’ятий вівтар, — сказав Він, — має бути для Тадея, який чистотою свого серця, безсумнівно, переможе диявола’».

        Невідомо, коли св. Юду стали асоціювати з безнадійними та неможливими справами, але правдою є те, що його заступництву приписують незліченні чудеса. Його репутація неможливого настільки велика, що він відомий серед багатьох християн своєю чудодійною силою заступництва.

        Ось звичайна молитва до св. Юди, якою можна молитися за будь-яку безнадійну справу, у якій ви опинитесь.

        Найсвятіший апостоле, святий Юдо, вірний слуго і друже Ісуса, Церква вшановує і кличе тебе повсюдно, як покровителя важких справ, речей, у яких майже зневірилися, молися за мене, я такий безпорадний і самотній. Заступайся перед Богом за мене, щоб Він приніс видиму і швидку допомогу там, де допомоги майже немає. Прийди мені на допомогу в цій великій потребі, щоб я міг отримати розраду і допомогу Неба у всіх моїх потребах, скорботах і стражданнях, зокрема [скажіть своє прохання тут], і щоб я міг хвалити Бога з тобою та всіма святими назавжди. Я обіцяю, о блаженний святий Юдо, завжди пам’ятати про цю велику ласку, даровану мені Богом, і завжди шанувати тебе як свого особливого і могутнього покровителя, і з вдячністю заохочувати до відданості тобі. Амінь.

        Автор: Philip Kosloski
        Джерело: aleteia.org
        Переклад з англійської: Максим Гонтар
        Ілюстрація: Getty Images/sedmak

        Приєднуйтесь до нас у Телеграм та Вайбер і отримуйте раз на тиждень дайджест найпопулярніших дописів!

        Інші дописи автора

          Оціни

          How useful was this post?

          Click on a star to rate it!

          Average rating 0 / 5. Vote count: 0

          No votes so far! Be the first to rate this post.

             

            Про автора

            Волонтер Патріаршої Комісії у справах Молоді УГКЦ (Календар ДивенСвіт, Спільноти УГКЦ). Програміст, захоплюється графічним дизайном та перекладом з англійської. З 2011 бере участь у щотижневих зустрічах біблійного кола та займається перекладом біблійних коментарів. Учасник Літньої Біблійної Школи УКУ в 2018 та 2019 роках.