Святий, якого називають «викрадачем Чистилища»

Інші дописи автора

        Святий, якого називають «викрадачем Чистилища»

        Святого Хуана Масіаса, товариша св. Мартіна де Порреса, часто зображують, як того хто «викрадає» душі з Чистилища своєю вервицею.

        Домініканський мирянин з 16-го століття, св. Хуан Масіас був другом св. Мартіна де Порреса і допомагав йому у його повсякденних обов’язках.

        Спільнота Нешвільські домініканці пропонує коротке пояснення його основних обов’язків.

        Одним із головних обов’язків Хуана Масіаса було зустрічатися з бідними, які приходили до монастиря, шукаючи матеріальної чи духовної допомоги, часто понад 200 людей щодня. Окрім веселої вдачі та підбадьорливих манер, Хуан Масіас став відомий часом дивовижним характером свого служіння бідним. Усі знали, що Хуан дуже багато працював, збираючи милостиню для роздачі. Однак він часто повертався з порожніми руками. Але чомусь Хуан ніколи нікому не відмовляв.

        Крім того, його дружба зі святим Мартіном де Порресом, іншим домініканським святим, зрештою призвела до спільної церемонії беатифікації.

        Ці двоє святих часто зустрічалися під час щоденних прогулянок містом і стали близькими духовними приятелями. Вони були постійним джерелом підбадьорення та ідей один для одного. Обидва були беатифіковані разом на одній церемонії Папою Григорієм XVI у 1837 році.

        Протягом свого життя св. Хуан Масіас часто молився за душі в Чистилищі за допомогою вервиці, як пояснює на своєму веб-сайті Братство заступників за душі в Чистилищі.

        Іконографія представляє св. Хуана Масіаса, який вервицею звільняє душі з Чистилища. Святий завжди носив із собою вервицю, яку мати залишила йому у спадок. Через його постійну молитву Вервиці за душі в чистилищі його біографи називають його «викрадачем Чистилища».

        Його приклад нагадує нам про необхідність молитися за душі в Чистилищі та про силу заступницької молитви.

        Автор: Philip Kosloski
        Джерело: aleteia.org
        Переклад з англійської: Максим Гонтар
        Ілюстрація: Lawrence OP | Flickr CC BY-NC-ND 2.0

        Приєднуйтесь до нас у Телеграм та Вайбер і отримуйте раз на тиждень дайджест найпопулярніших дописів!

        Інші дописи автора

          Оціни

          How useful was this post?

          Click on a star to rate it!

          Average rating 0 / 5. Vote count: 0

          No votes so far! Be the first to rate this post.

             

            Про автора

            Волонтер Патріаршої Комісії у справах Молоді УГКЦ (Календар ДивенСвіт, Спільноти УГКЦ). Програміст, захоплюється графічним дизайном та перекладом з англійської. З 2011 бере участь у щотижневих зустрічах біблійного кола та займається перекладом біблійних коментарів. Учасник Літньої Біблійної Школи УКУ в 2018 та 2019 роках.