Три прості способи, як пояснити друзям свою віру в Бога

Інші дописи автора

        Три прості способи, як пояснити друзям свою віру в Бога

        Іноді невіруючим людям важко зрозуміти, чому католики мають таку віру в Бога. Ось кілька ідей, які можуть допомогти.

        Друзі бувають будь-яких форм, розмірів і вірувань. У той час як деякі люди можуть розуміти, чому католик може вірити в Бога — і насправді мати певні теологічні знання — інші можуть просто не в змозі зрозуміти поняття віри.

        Якщо ви хочете коротко пояснити свої релігійні переконання, ось кілька способів, які можуть зробити речі менш абстрактними для невіруючих у вашому житті, і це дозволить їм оцінити вашу католицьку віру. І хто знає, можливо, вони самі зацікавляться цим.

        Найкраще з’єднання WiFi

        Ну, бачите, віра в Бога трохи схожа на віру в WiFi. Ви не бачите цього, але коли ви підключаєтеся, відбуваються дивовижні речі! І, так само, як WiFi, Бог відчуває себе завжди доступним для мене — насправді, Він завжди присутній, чекаючи, поки я увійду в мережу. Однак якщо говорити серйозніше, віра — це особиста подорож, і для мене це як мати постійну систему підтримки. Це як мати Друга, якого ти не бачиш, але який завжди поруч для спілкування.

        І про всяк випадок, якщо вам колись знадобиться небесне з’єднання WiFi, я маю пароль до молитов!

        Найкращий навігатор

        Подібно до того, як деякі люди знаходять розраду в зірках або щасливому талісмані, мене втішає знання про більший План. Це як мати GPS для душі. Навіть коли я повертаю неправильно, я вірю, що відбувається це небесне перекалібрування. Можливо, це не завжди має сенс, але це подорож, і я насолоджуюся мальовничим маршрутом.

        Божественний пазл

        Інший погляд на це полягає в тому, що я уявляю життя як гігантський пазл. І я вірю, що Бог тримає кришку коробки. Природно, зараз я не можу побачити всю картину, але я вірю, що коли все буде сказано і зроблено, це буде шедевр.

        Звичайно, ці пояснення можуть здатися трохи елементарними. Однак вони роблять поняття віри трохи більш зрозумілим і є корисними прикладами також для ваших дітей.

        Автор: Cerith Gardiner
        Джерело: aleteia.org
        Переклад з англійської: Максим Гонтар
        Фото: Duy Pham on Unsplash

        Приєднуйтесь до нас у Телеграм та Вайбер і отримуйте раз на тиждень дайджест найпопулярніших дописів!

        Інші дописи автора

          Оціни

          How useful was this post?

          Click on a star to rate it!

          Average rating 0 / 5. Vote count: 0

          No votes so far! Be the first to rate this post.

             

            Про автора

            Волонтер Патріаршої Комісії у справах Молоді УГКЦ (Календар ДивенСвіт, Спільноти УГКЦ). Програміст, захоплюється графічним дизайном та перекладом з англійської. З 2011 бере участь у щотижневих зустрічах біблійного кола та займається перекладом біблійних коментарів. Учасник Літньої Біблійної Школи УКУ в 2018 та 2019 роках.