Глава УГКЦ: «Кров невинних дітей є на руках злочинців, які розпочали цю війну»

Читай також

  • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
  • У пошуках крихти надії
        • Глава УГКЦ: «Кров невинних дітей є на руках злочинців, які розпочали цю війну»

          Минулої ночі дружина нашого священника в Славутичі в холодному пологовому будинку, при свічках, без світла, народила козака для України. І це священниче подружжя є символом нашої Церкви, яка дає надію і дарує життя своєму народові. Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у своєму щоденному воєнному зверненні на 21-й день війни росії проти України.

          Предстоятель привітав отця Юрія Логазу, який перебуває в повному оточенні в Славутичі, і запевнив, що «він є в наших молитвах».

          Глава Церкви відзначив, що ми входимо у четвертий тиждень цієї великої трагедії нашого народу і нашої держави, але відчувається, що Україна починає перемагати. «Українське військо не лише зупинило ворога, а й починає контратакувати. Ми вже починаємо звільняти свої міста і села, починаємо звільняти нашу українську землю», – каже Блаженніший Святослав.

          Водночас, за його словами, говорять про дуже небезпечний момент цієї війни. «Ворог починає тактику тотальної війни, бездумно знищує наші міста і села, бомбардує все, що може, – зауважив Предстоятель і наголосив: – Але Україна бореться! Україна вірить у свою перемогу!»

          Блаженніший Святослав відзначив, що, споглядаючи на дітей України, які страждають від війни, людське серце не може не стискатися від болю і жалю. За даними ЮНІСЕФ, щосекунди одна дитина в Україні стає біженцем. Близько ста дітей загинуло під час бомбардувань, це згідно з офіційними даними. Ще більша кількість отримали поранення. «Кров невинних дітей є на руках злочинців, які розпочали цю війну», – наголошує Глава Церкви.

          «Тому ми молимося сьогодні за дітей України. Воюємо за їхнє майбутнє. Боремося за мир і мирне небо саме для них», – переконує він.

          Департамент інформації УГКЦ

          Читай також

        • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • У пошуках крихти надії
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.