«Що нам робити для України — жити чи вмирати?» — Глава УГКЦ у 289-й день війни

Читай також

  • Єпископи УГКЦ у США запрошують на Всеамериканську Молодіжну Прощу
  • Нехай направиться. Перший тиждень Великого посту
  • У час Великого посту ходіть «На глибину» з командою «Школи особистісного зростання»
        • «Що нам робити для України — жити чи вмирати?» — Глава УГКЦ у 289-й день війни

          Пригадую, як у 2014 році в Зарваниці молоді хлопці й дівчата мене запитали: «Що нам робити для України — жити чи вмирати?». Я тоді крізь сльози їм відповів: «Живіть, борітеся за життя». Про це сказав Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав у щоденному зверненні у 289-й день війни.

          Предстоятель зазначив, що цієї ночі ворог знову атакував своїми вбивчими ракетами багатостраждальний Харків. Знову є постраждалі й поранені, знову плачуть люди на українській землі. Ворог намагається обстрілювати Південь нашої Батьківщини — щодня під російські обстріли потрапляє Херсонщина, зокрема щойно звільнена її частина. Були обстріляні Запорізька та Дніпропетровська області. Але найбільші бої ідуть на Донбасі — довкола Бахмута й Авдіївки, як і на сході Харківщини.

          Архиєрей розпочав нову серію роздумів про те, якою ми хочемо бачити Україну сьогодні й завтра. Він наголосив, що неможливо говорити про майбутнє України без особливої уваги до української молоді, дівчат і хлопців, які стали на захист Батьківщини. Бо саме молодь сьогодні несе на своїх плечах найбільший тягар цієї війни.

          «Важливо нам нині прислухатися до цієї молоді, почути її мрії, відчути, як вона живе, за що бореться і навіть як помирає наша молодь, – послухатися для того, щоб вона могла жити, будуючи свою державу на рідних землях», — сказав Блаженніший Святослав.

          «У своєму нещодавньому листі до українського народу Святіший Отець Франциск окремо звернувся до української молоді. Він із болем ствердив, що сьогодні українська молодь змушена взяти в руки зброю, щоб захищати Батьківщину, полишивши свої мрії про майбутнє. Однак молодь не має припиняти мріяти. Підтримаймо нашу молодь! Сьогодні особливим покликанням Церкви є супроводжувати молодих людей у цих непростих, жахливих, драматичних обставинах війни в Україні», — наголосив Патріарх.

          Відтак він закликав усіх до усильної молитви за Україну, нагадав про піст і молитву щодня о 20-й за київським часом.

          «Ворог далі намагається масово депортувати українських дітей. Ба більше, росіяни випустили рекламний ролик про депортованих з України дітей, у якому заохочують росіян усиновлювати українських дітей, яких забрали в батьків. Самі росіяни стверджують, що вивезли з України понад 150 тисяч українських дітей. Але найбільшим варварством є те, що чеченці створюють для українських дітей з Донбасу військові табори, щоб у найбільш агресивний спосіб виховувати в них ненависть до своєї Батьківщини. Дітям у руки вкладають зброю… Огорнімо нашою молитвою дітей, які сьогодні потрапили у ворожі руки, у яких крадуть Батьківщину, мову, культуру, любов до всього рідного», — сказав Блаженніший Святослав і попросив у Господа захисту для українських дітей, невинних жертв війни.

          Департамент інформації УГКЦ

          Читай також

        • Єпископи УГКЦ у США запрошують на Всеамериканську Молодіжну Прощу
        • Нехай направиться. Перший тиждень Великого посту
        • У час Великого посту ходіть «На глибину» з командою «Школи особистісного зростання»
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 5 / 5. Vote count: 1

            No votes so far! Be the first to rate this post.