Глава УГКЦ у 291-й день війни: «Сила Христа виявляється у відвазі та вдачі нашої прекрасної молоді, яка під час війни посвятила себе Христові»

Читай також

  • Українська молодь URBI ET ORBI голосить правду про страждання нашого народу
  • Відбулися IV дні формування для молоді
  • Новий переклад — це про істинність, а не про комфорт: Глава УГКЦ пояснив чи є порушенням невикористання нового Служебника
        • Глава УГКЦ у 291-й день війни: «Сила Христа виявляється у відвазі та вдачі нашої прекрасної молоді, яка під час війни посвятила себе Христові»

          Ми всі разом як Церква хочемо бути спільнотою справжніх, живих стосунків. І, допомагаючи один одному, повинні зростати в них та особливо підтримувати, молитися, супроводжувати нашу героїчну українську молодь. На цьому наголосив Отець і Глава УГКЦ у щоденному відеозверненні у 291-й день повномасштабної війни, яку росія принесла на мирну українську землю.

          Предстоятель, коментуючи ранкові воєнні новини, повідомив, що осердям військового протистояння продовжує бути Донеччина, зокрема міста Бахмут і Авдіївка. Також за останню ніч ворог випустив майже 50 снарядів по трьох громадах Дніпропетровщини, шість разів обстріляв градами й іншою зброєю мужнє місто Нікополь.

          У цей день Блаженніший Святослав звернув увагу на українську молодь.

          «Ми бачимо, що ключем краси, мужності, стійкості нашої молоді є віра, — віра в перемогу добра. Для християн добром, яке завжди перемагає, є Ісус Христос — наш Господь і Спаситель», — констатував Патріарх.

          Глава Церкви попросив усіх, хто має можливість іти до храму, взяти зі собою в молитві наших дівчат і хлопців, які є на фронті й не мають змоги бути на Службі Божій, а також тих, які перебувають на окупованих територіях і кому ворог закрив дорогу до церкви.

          Блаженніший Святослав наголосив, що людина росте і розвивається, пізнає себе й інших людей саме через будування стосунків із ними.

          «Молода людина відкриває себе, свої здібності, пізнає Богом дані енергії, які пробуджуються в її особі лише тоді, коли вона виходить назустріч іншій людині, коли зустрічається із Господом Богом. Ісус Христос є молодим серед молоді, щоби бути прикладом для неї і посвятити її Богові», — сказав Глава УГКЦ.

          «Ісус Христос жив, проповідував і помер на хресті в молодому віці, який називають дорослою юністю. Бути молодим не просто в сучасному світі, але так прекрасно. Саме юність інколи порівнюють із весною людини. Саме від того, як ми прожили цей період, залежить усе життя, бо під час юності закладаються його основи», — додав Патріарх.

          На його переконання, юність — це час унікальної творчості, пошуку, мрій, а також здатності ті мрії зробити дійсністю. Життя, яке Господь дарує молодим людям, є найціннішим даром, і так важливо прожити його правильно, відкриваючи у стосунку з живим Богом — Господом нашим Ісусом Христом.

          «Сьогодні Ісус Христос в Україні є молодим серед молоді. Це Він є змістом, основою відродження українського народу», — ствердив архиєрей.

          «У наших парафіях, у громадах, молодь склала обіцянку бути вірною Богові, бо усвідомила, що лише так можна закласти справжні тверді основи для успішного, повноцінного життя навіть серед війни», — нагадав і заохотив до вірності Христові Предстоятель УГКЦ.

          Департамент інформації УГКЦ

          Читай також

        • Українська молодь URBI ET ORBI голосить правду про страждання нашого народу
        • Відбулися IV дні формування для молоді
        • Новий переклад — це про істинність, а не про комфорт: Глава УГКЦ пояснив чи є порушенням невикористання нового Служебника
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.