Глава УГКЦ у 294-й день війни: «Співпереживати — це одне з найважливіших джерел справжнього досвіду розуміння»

Читай також

  • Новий переклад — це про істинність, а не про комфорт: Глава УГКЦ пояснив чи є порушенням невикористання нового Служебника
  • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
  • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
        • Глава УГКЦ у 294-й день війни: «Співпереживати — це одне з найважливіших джерел справжнього досвіду розуміння»

          Святе Письмо нас вчить, що пізнати Бога можна тільки через досвід, переживши особисту зустріч із Ним. Так само пізнати людину й те, чим живе сьогодні українське суспільство, можна лише коли ми будемо співпереживати сучасні обставини й події. Про це сказав Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав у щоденному зверненні у 294-й день війни.

          Предстоятель зазначив, що нині вранці здригався Київ. Ворог атакував столицю 13 бойовими дронами, які намагалися знищити інфраструктуру. Ми дякуємо протиповітряним силам України, які майже всі атаки успішно відбили. Але в Шевченківському районі пролунали вибухи від уламків цих дронів — були пошкоджені дві адмінбудівлі.

          «Бути молодим означає пізнавати, відкривати світ і людину, яка живе у світі», — сказав Блаженніший Святослав.

          Він зазначив, що стоячи перед обличчям війни, ми не можемо бути Церквою, яка не плаче над трагедіями, що їх сьогодні переживають наші молоді люди.

          «Найгірше, що може бути — це використовувати нині «рецепт» світського духу, який полягає в знеболюванні сумління молоді якимись новинами, розвагами чи банальністю. Якщо ми в обставинах війни не будемо мати відваги плакати з тими, хто страждає, то не зможемо бути суспільством, Церквою-матір’ю, що народжує нове життя. У новому досвіді народжується майбуття», — наголосив Патріарх.

          «Вірити — це проникати в глибину дійсності. Святий Августин говорив: “Я вірю для того, щоб розуміти, і розумію для того, щоб вірити”. Тому важливо, щоб наша молодь сьогодні справді була емпатичною, співпереживала зі своїм народом. Бо справді, деякі реалії можна побачити лише очима, які були вмиті сльозами», — сказав архиєрей.

          Він побажав, щоб мудра, добра українська молодь відчула, що все суспільство співпереживає з нею.

          «Син Божий Ісус Христос — Бог, який став людиною, сьогодні співстраждає з нашою українською молоддю: плаче з тими, що плачуть, і страждає з тими, що терплять. Та водночас Він є джерелом нашої радості. Ми знаємо, що Господь утре наші сльози, подарує нашій молоді торжество перемоги і сили добра», — запевнив Блаженніший Святослав.

          Департамент інформації УГКЦ

          Читай також

        • Новий переклад — це про істинність, а не про комфорт: Глава УГКЦ пояснив чи є порушенням невикористання нового Служебника
        • Чи можна з позиції Церкви вважати тих, хто загинув за Україну, новомучениками?
        • Школа міжконфесійного діалогу «Зцілення ран війни: спільне завдання українських Церков»
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.